Showbiz

Oana Roman își dorește limitarea expunerii copiilor în mediul online de către părinți.

Oana Roman, una dintre cele mai cunoscute vedete din România, a vorbit despre importanța protejării confidențialității copiilor în mediul online. Vedeta a vorbit despre legea pe care Franța intenționează să o adopte, în care se propune protejarea minorilor de părinții care publică fotografii cu ei pe rețelele de socializare. „Mesajul către părinți este că trebuie să protejeze confidențialitatea copiilor lor”, a declarat atunci Bruno Studer, un deputat din partidul președintelui Emmanuel Macron, care a prezentat proiectul de lege.

Oana Roman, restrictivă în legătură cu expunerea copiilor în online

În timp ce își aștepta fiica să vină de la after, Oana Roman a subliniat importanța acestui subiect și a dat câteva sfaturi pentru părinții care doresc să-și expună copiii pe rețelele de socializare. Ea consideră că părinții ar trebui să aibă mare grijă în ce ipostaze și cât de des aleg să își expună micuții pe rețelele de socializare.

”Aștept să o iau pe Isa de la transportul care o aduce de la after. Apoi merg la o întâlnire pentru a semna un contract. Rămăsesem datoare să povestim despre expunerea copiilor în online. În Franța se discută despre o lege care să îngrădească un pic mai mult dreptul părinților de a și expune copiii minori în online și mi s-a părut interesantă ideea.”, a spus Oana Roman.

Oana Roman cere să se ia măsuri!

Vedeta pare să fie de acord cu o astfel de lege și menționează că părinții ar trebui să aibă mare grijă în ce ipostaze și cât de des aleg să își expună micuții pe rețelele de socializare.

”Totul a pornit de la faptul că, niște statistici foarte serioase au arătat că până la 13 ani, în medie, un copil are peste 1300 de poze cu el mic, bebeluș, care circulă pe rețelele de socializare, poze, evident, postate de părinți și având în vedere că există această problemă cu rețelele de pedofili, și se știe că ele sunt prezente și, din păcate, sunt agresive, sunt oameni care încearcă să legifereze acest lucru.”, a mai spus Oana Roman.

Citește și  Inedit: Bianca Dragusanu, in rochie de mireasa!

Vedeta a mărturisit că este de acord cu această lege și că părinții ar trebui să fie mai precauți în privința expunerii copiilor lor pe rețelele de socializare. Oana Roman este și ea mamă, motiv pentru care a dorit să împărtășească sfaturile sale cu ceilalți părinți. Ea crede că este important să acordăm mai multă atenție confidențialității copiilor noștri în mediul online, astfel încât aceștia să fie protejați și să aibă parte de o viață privată normală.

”Trebuie deci avută mare grijă în ce ipostaze și cât de des alegem să ne expunem copiii pe rețelele de socializare. Unii o fac pentru că, evident, copiii sunt frumoși, haioși, veseli. Alții o fac și pentru că postările cu copii devin virale și strâng multe vizualizări. Mare atenție și multă măsură în postările cu copii, mai ales cei mici care nu au discernământ și nu pot decide dacă sunt de acord să fie expuși pe rețelele sociale.”, a mai spus vedeta.

blank