Showbiz, Stiri

Oana Cuzino, parteneră de afaceri cu deputatul Marin Anton

Oana Cuzino nu este un nume nou în businessul românesc. Fratele ei, Toader Cuzino, şi Yoav Shtern, de care a divorţat în luna august a acestui an, au cumpărat în 2005 defuncta rafinărie de la Dărmăneşti, tranzacţie ce se înscrie în hăţişul mega-afacerii RAFO, despre care se spune că a prejudiciat statul român cu peste 1,5 miliarde de euro.

oana_cuzino_fotoliu_07423600

Toader Cuzino era avocatul RAFO şi al principalelor personaje implicate în ceea ce preşedintele Traian Băsescu numea la un moment dat a fi “JAFO” Oneşti, dosar care reunea personaje precum eminenţa cenuşie a PSD Viorel Hrebenciuc, Corneliu Iacobov (alt fost lider PSD, care îşi ispăşeşte între timp pedeapsa de 7 ani de închisoare), fostul şef SIE şi consilier prezidenţial Ioan Talpeş, milionarii timişoreni Marian Iancu şi Ovidiu Tender, nume extrem de controversate, mai mult sau mai puţin implicate într-o escrocherie ale căror valenţe penale nu au fost încă pe deplin elucidate.

La momentul intrării familiei Shtern- Cuzino în afacerea RAFO, intermediarul tranzacţiei era Marin Anton, fost manager al rafinăriei şi consilier al lui Marian Iancu, un politician cu un trecut fabulos, extrem de bogat şi cu o abilitate incredibilă în evitarea răspunderii penale. Fost parlamentar PDL, apoi PNL, fost secretar de stat la Transporturi şi Mediu, Marin Anton este în prezent deputat şi vicepreşedinte PMP, formaţiune înfiinţată sub patronajul lui Traian Băsescu, ce o susţine pe Elena Udrea la Preşedinţia România.

Nebuloasa celor 1,5 miliarde de euro absorbite de gruparea RAFO s-a stins, cu grija tuturor guvernărilor perindate până în prezent, iar pe Marin Anton îl regăsim acum tot în familia Cuzino, dar de această dată alături de nimeni alta decât vedeta TV Oana.