Oamenii din cartierul Chitila scapă de munți de gunoae de pe strada Munteniei. Dan Tudorache: “Legea trebuie modificată de urgență. Nu putem aștepta doi ani pentru a igieniza după persoane certate cu curățenia”

După aproape doi ani de luptă în instanță, oamenii din Cartierul Chitila scapă de focarul de infecție din curtea imobilului situat la intersecția Str. Munteniei cu Str. Străbună. În această dimineață, echipe ale Companiei Romprest, Administrației Domeniului Public Sector 1, sprijinite de efective ale Poliției Locale Sector 1, Jandarmeriei și Poliției Naționale au început îndepărtarea muntelui de gunoi de pe acel teren, precum și salubrizarea curții.

oamenii
Instanța de judecată a dat câștig de cauză cetățenilor și a autorizat Poliția Locală Sector 1 să procedeze la salubrizarea și igienizarea terenului din Str. Munteniei. Cheltuielile cu această acțiune vor fi imputate proprietarului care a refuzat să facă curățenie de bunăvoie.

“În sfârșit, după o lungă perioadă de eforturi, reușim să rezolvăm această problemă de mediu cu care se confruntau cetățenii din acest cartier și să scăpăm locuitorii de acest focar de infecție. Am putut interveni abia acum să igienizăm și să salubrizăm curtea pentru că a trebuit să așteptăm doi ani hotărârea instanței. O să vorbesc cu colegii mei din parlament, pentru că legea trebuie modificată de urgență. Nu putem aștepta doi ani pentru a igieniza după persoane certate cu curățenia”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

oameniiOamenii din cartierul Chitila scapă de focarul de infecție de pe strada Munteniei

De 20 de ani o familie din cartierul Chitila aduna gunoi în curtea imobilului aflat la intersecția Str. Munteniei cu Str. Străbună și în cele șase autovehicule ale sale, provocând nenumărate neplăceri locuitorilor din zonă.

Inițial, Primăria Sectorului 1, prin Poliția Locală, a încercat să intervină pe cale amiabilă, dar fără nici un rezultat. Ulterior, polițiștii locali de la Sectorul 1 au aplicat proprietarului nu mai puțin de 14 amenzi contravenționale, pe care acesta le-a achitat, însă fără să se conformeze și să facă curățenie.