Life, Stiri

Oamenii de ştiinţă au inventat adevăratul „test al dragostei”

Cum poţi afla sentimentele reale pe care le are partenerul tău

Test

Oamenii de ştiinţă au dezvoltat un nou „test al dragostei” despre care cred că indică un o acurateţe mai mare succesul pe care îl va avea o căsnicie, comparativ cu alte teste similare.

Cercetarea a indicat că un răspuns inconştient pe care îl au partenerii ar putea indica modul în care va evolua relaţia de cuplu, scrie descopera.ro.

În studiu s-a constatat că cei care aveau o reacţie instinctivă negativă aveau mai multe şanse de a fi nefericiţi în viitor. Coordonatorul studiului, prof. James McNulty de la Florida State University, susţine că noul test indică adevăratele sentimente pe care le au proaspeţii căsătoriţi unii faţă de ceilalţi.

„Aceste răspunsuri instinctive imediate par să fie destul de puternice în prezicerea fericirii din cuplu”, a notat autorul.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 135 de persoane proaspăt căsătorite. Mai întâi, cercetătorii i-au rugat pe participanţi să evalueze căsătoria prin adjective pozitive sau negative precum „bună”, „satisfăcătoare”, „rea” sau „nesatisfăcătoare”. Ulterior, indivizilor le-au fost măsurate reacţiile instinctive cu ajutorul „testului dragostei”.

Mai exact, unuia dintre parteneri i se arăta, pentru o treime de secundă, o fotografie cu jumătatea sa. Apoi, indivizii erau rugaţi să indice rapid dacă anumite cuvinte, precum „minunat”, „oribil”, „înfricoşător”, sunt pozitive sau negative. Viteza cu care răspundeau participanţii era un indicator al sentimentelor lor adevărate, susţin oamenii de ştiinţă.

Testul are la bază un principiu psihologic de asociere. Potrivit acestei teorii, oamenii de ştiinţă urmăresc să observe dacă după ce văd fotografia cu partenerul, subiecţii sunt într-o stare de spirit pozitivă sau negativă. Astfel, dacă participantul are o stare de spirit pozitivă, el va identifica cuvintele pozitive mai repede decât pe cele negative şi invers.

În studiu s-a observat că deşi răspunsurile conştiente ale tinerilor căsătoriţi indicau că relaţia lor este fericită, reacţiile instinctive constatate în urma testului dragostei variau considerabil.

 

 

blank