Featured

Oamenii de știință au descoperit un nou simptom neașteptat al coronavirusului

Oamenii de știință au descoperit un nou simptom neașteptat al coronavirusului degetele de culoare mov, umflate, care arată ca și cum ar fi fost înghețate, poate fi un alt simptom care sugerează o infecție cu noul virus, spun medicii.

Acest simptom ar putea indica faptul că ar trebui să fiți testati pentru COVID-19 boala cauzată de coronavirusului. Alții au inclus anosmia sau pierderea mirosului, dar și conjunctivita, cunoscută și sub denumirea de ochi roz, printre semnele că o persoană s-a îmbolnăvit, transmite bussinesinsider.com.

Academia Americană de Dermatologie a realizat o cercetare săptămâna trecută, pentru a descoperi afecțiunile dermatologice pe care le pot experimenta pacienții cu COVID-19.

În urma cercetărilor s-a observat faptul că cele mai multe persoane infectate cu noul virus au prezentat acest simptom.

Potrivit medicilor, nu se cunoaște cu exactitate care este cauza acestei afecțiuni, însă există câteva teorii care fac referire la aceasta.

Conform primei teorii, leziunile pot apărea, deoarece virusul provoacă inflamații generale în organism. O altă teorie se referă la faptul că virusul poate provoca vasculită, o inflamare a vaselor de sânge. O a treia posibilitate este ca leziunile să fie cauzate de cheaguri de sânge în vasele pielii.

Altfel, poate fi vorba și de o combinație a celor menționate.

Majoritatea pacienților care suferă de Covid-19 și se confruntă cu astfel de simptome, sunt în special tineri, potrivit lui Lindy Fox, un specialist în dermatologie.

Pe de altă parte, tot experții menționează că acest simptom poate fi prezent și fără o anumită legătură cu noul virus, putând fi întâlnit mai ales iarna sau în zone cu climă rece.