O vulpe, surprinsă când își marca teritoriul într-o pădure
Featured, Life

O vulpe, surprinsă când își marca teritoriul într-o pădure

O vulpe dintr-o pădure din Suceava a fost surprinsă de o cameră de monitorizare în momentul în care își marchează teritoriul. Potrivit specialiștilor, vulpile se folosesc de glande aflate în cavitatea bucală pentru a-și împrăștia mirosul.

Imaginile inedite cu o vulpe care a fost surprinsă de o cameră de monitorizare montată de angajații Romsilva, compania care administrează pădurile statului. 

„Una din camerele de monitorizare, amplasată de colegii de la Romsilva Ocolul Silvic Brodina la un punct de hrană pentru animalele sălbatice, a surprins o scenă inedită: o vulpe care își marchează teritoriul. Se știe că locurile de adăpat, hrănitoarele, potecile și „aglomerațiile” în general, sunt marcate de absolut toate speciile care trec pe acolo, iar vulpița din video o face cu glandele sebacee de la nivelul maxilarului și al mandibulei”, au explicat specialiștii Romsilva.

Experții mai spun că vulpile construiesc vizuini subterane, unde nasc în primăvară, în medie, cinci pui. Femelele au grijă de pui, în timp ce masculii vânează pentru a asigura hrana întregii familii. Din a doua lună de viață, puii însoțesc părinții la vânătoare.

Vulpile vânează în special mamifere mici, folosindu-se de mirosul fin, sărind asupra prăzii cu labele din față, pentru a le imobiliza.


blank