Social, Stiri, Ultima Ora

O tânără a murit în braţele alesului său înainte de a ajunge în faţa altarului

Destinul a fost mult prea crud pentru doi tineri care aveau vise împreună. Erau încă la o vârstă fragedă când s-au întâlnit şi totuşi pot fi un exemplu pentru multe cupluri, în faţa obstacolelor. Ea avea doar 18 ani, iar el 20 de ani când mediul virtual i-a unit pentru prima dată sub masca unor pseudonime. Între Petronela şi Dănuţ au fost nopţi întregi de conversaţii până când ea a considerat că este momentul să-i spună adevărul.

hands_11272600

Petronela avea pe masa teancuri intregi de documente medicale prin care aparea acelasi diagnostic. Inainte cu putin timp de a implini varsta majoratului medicii si-au dat seama ca Petronela are o tumora maligna la nivelul tesutului muscular. Incepea sedintele de chimioterapie si era destul de optimista, mai ales ca Danut a plecat de la familia lui din Bacau pentru a-i fi alaturi in Iasi. O insotea la chimioterapie, gatea in fiecare zi si dupa ce a ramas dependenta de scaunul cu rotile o imbraca si o spala ca pe un copil. Totul s-a scurs atat de repede, iar timpul a fost impotriva celor doi. Ultimele zile din viata le-a petrecut in sectia de Ingrijiri Paliative din cadrul Institutului de Oncologie Iasi, scrie bzi.ro.

Cu cateva zile inainte ca Petronela sa inchida ochii pentru totdeauna a venit sa o vada cea care i-a dat nastere si care a abandonat-o intr-un centru de plasament.

„Stiu ca o perioada a primit tratament la Spitalul de Copii pentru ca era inca minora cand a aflat diagnosticul de tumora maligna la nivelul tesutului muscular. I-a fost amputata si coapsa unuia dintre membrele inferioare, a urmat mai multe sedinte de chimioterapie, dar din nefericire s-a stins din viata. Avea doar 21 de ani si cel mai impresionant lucru a fost faptul ca iubitul ei a dat dovada de un devotament extraordinar. In ultimele zile a fost vizitata si de mama ei, care a abandonat-o de mica. A fost o situatie deosebita, emotionanta. Dupa decesul tinerei a fost o problema pentru ca nimeni nu-i oferea suport tanarului pentru inmormantare. Un preot a preluat toate sarcinile si s-a ocupat de tot ce a insemnat o inmormantare crestineasca”, a declarat dr. Vadimir Poroch, seful sectiei Ingrijiri Paliative.

Cei doi aveau planuri mari si voiau sa se casatoreasca. Din pacate insa, organismul fetei a cedat, chiar daca era o fire optimista si prietenul ei i-a fost alaturi si a incercat sa o ajute sa nu renunte la lupta grea cu boala.

blank