Actualitate, Stiri

O tânără în sânii goi, la botez, la cererea părinţilor

Multe lucuri s-au văzut pe lumea asta, dar botez topless nu s-a mai văzut!

adolescenta-botezata-in-sanii-goi-32974-2Cel puţin în România aşa ceva nu s-a cunoscut! În Biserica Sf. Gheorghe Nou din Ploieşti e permis enoriaşelor să facă topless în timp ce sunt creştinate.

adolescenta-botezata-in-sanii-goi-32974-1O adolescentă a fost botezată în sânii goi, la cererea familiei, şi preotul n-a avut nimic împotrivă

Mai mult, preotul paroh Gabriel Oprea, cel care a săvârşit slujba, precum şi şeful său pe linie administrativă, protopopul Ştefan Muşat consideră că nu s-au încălcat legile bisericeşti. “Fetiţa provine dintr-o familie de etnie romă, cu venituri mici şi noi am botezat-o fără să luăm nici un ban. Vreau să vă spun că fata e un copil şi e fecioară. Noi am săvârşit taina botezului, nu ne-am gândit la păcat”, au precizat preoţii.

E ciudat cât de bine ştiu preoţii că adolescenta este încă fecioară. Preotul o fi cerut familiei un certificat constatator de la IML care să dovedească asta.

Cei doi preoţi ar trebui să cunoască faptul că în comunităţile de romi căsătoriile se înfăptuiesc la vârste mici. De asemenea, cei doi ar trebui să ştie că regulile bisericeşti prevăd ca în situaţia în care cel botezat nu mai este copil, să fie îmbrăcat într-o cămaşă lungă. În această situaţie, candidatul la botez nu e cufundat în cristelniţă, ci e stropit cu apă sfinţită, taina Bisericii având acelaşi efect.

Şi până la urmă biserica este cunoscută drep instituţia cea mai conservatoare de la noi. Dacă poate să-şi încalce tainele botezului cu atâta uşurinţă, de ce nu le încalcă şi pe cele ale căsătoriei? Până la urmă ce mare lucru e să cununi religios două persoane de acelaşi sex, care pot fi chiar şi “fecioare”?!