Medicii nu-şi explică ce s-a întâmplat, dar familia suspectează că ar avea legătură cu anestezia. Parchetul a deschis dosar de ucidere din culpă.

Rodica Vasile avea 29 de ani. Lucra la un restaurant în Londra şi se întorsese acasă pentru o operaţie, la o clinică privată din Bucureşti. După intervenţie, a apărut o problemă.

“Au zis că operația a reușit, dar nu își revine din anestezie”, a declarat mama tinerei.

Tânăra i-a spus mamei că îşi tratează nişte dureri abdominale, dar de fapt se programase pentru o operaţie estetică de lipoaspiraţie.

O intervenţie obişnuită de modelare a abdomenului. Îşi dorea să arate bine, înainte de o petrecere în familie.

Medicii i-au făcut înainte analize de sânge, o electrocardiogramă şi o radiografie pulmonară. Nimic nu le-a dat de bănuit că ar fi vreo problemă.

 

După operaţie, pacienta a intrat în stop cardiorespirator. Două ore a fost resuscitată fără rezultat.

 

“După ce a murit, a venit doctorul și asistentele și mi-au dat lire sterline în valoare de 45 de milioane (n.r. 4.500 de lei)”, a povestit mama Rodicăi pentru Observator.

Atât ar fi costat intervenţia. Mama şi iubitul italian al tinerei au o bănuială. Femeii i-a fost făcută înaintea operaţiei o anestezie intravenoasă.

Medicii legişti au încheiat autopsia încă de ieri, dar nu au putut stabili cauza morţii. Situaţia este una complicată şi se aşteaptă rezultatele testelor de laborator.

Pe certificatul de deces al tinerei scrie cauză neindentificată.

Medicii şi asistenţii care au fost în clinică la momentul operaţiei au fost audiaţi o noapte întreagă.

Parchetul a  deschis un dosar pentru ucidere din culpă.

Procurorii vor stabili dacă tânăra a murit în urma unei erori medicale sau dacă suferea de alte afecţiuni despre care nu ştia.

Rodica avea un fiu de 14 ani care a rămas orfan.