Featured, International

O spanioloaică de 113 ani a invins coronavirusul

Maria Branyas, o femeie în vârstă de 113 ani, despre care se crede că este cea mai în vârstă femeie din Spania, şi-a revenit după ce a fost diagnosticată cu noul coronavirusul, au anunţat autorităţile spaniole, potrivit BBC.

Maria Branyas a fost diagnosticată cu coronavirusul COVID-19 în martie după ce Spania a intrat în carantină. Dar după câteva săptămâni de izolare, bătrânica şi-a revenit, după ce a avut doar simptome uşoare.

Femeia a prins pandemia de gripă spaniolă din 1918-19, războiul civil spaniol din 1936-39 şi acum epidemia de coronavirus.

Maria s-a născut în 1907
„Acum că este bine, este minunată, vrea să vorbească, să explice, să reflecteze, este ea din nou”, a postat pe Twitter fiica femeii.

Născută în Mexic în 1907, Maria Branyas a ajuns în provincia catalană Girona în timpul Primului Război Mondial, alături de tatăl ei, un jurnalist spaniol.

Ea a crescut trei copii, dintre care unul a împlinit recent 86 de ani, are 11 nepoţi, cel mai în vârstă de 60 de ani, şi 13 strănepoţi.

Spania, depășită de Rusia la număr de cazuri de infectare
Rusia a depășit Spania ca număr de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus și acum se află pe locul al doilea la nivel mondial, după Statele Unite, în această privință, potrivit datelor făcute publice marți de autoritățile de la Moscova.

Spania a anunțat modificarea modalității de realizare a statisticilor
Statisticile anunțate de către autoritățile spaniole includ doar rezultatele testelor PCR începând cu finalul lunii aprilie, cu toate că, anterior, erau luate în considerare și rezultatele testelor pentru anticorpi. Din acest motiv, numărul oficial al persoanelor infectate a scăzut în Spania. Astfel, în timp ce pe 25 aprilie fuseseră raportate 223.700 de cazuri, ziua următoare doar 207.600 se mai aflau în statistici.