Featured, Politic

O seamă de PSD-iști, gata de incăierare, par că nu mai au mult și ajung lânga Dragnea

S-a lăsat cu noi păruieli în Parlament miercuri la audierile miniștrilor. Olguța Vasilescu, fostul ministru PSD al Muncii ia pus o întrebare despre pensi Violetei Alexandru iar aceasta i-a reproșat acesteia că „intoxică lumea

Olguța Vasilescu, fostul ministru PSD al Muncii, i-a cerut, miercuri, Violetei Alexandru, actualul ministru, să spună dacă Guvernul PNL are de gând să majoreze pensiile cu 40%. Violeta Alexandru i-a reproșat acesteia că „intoxică lumea”.

„Vă rog nu mai creați panică, nu mai creați panică că se lucrează la nu știu ce proiect de lege de modificare, pentru că dacă acest lucru se întâmplă sunt prima care va spune asta populației, Pentru că am o singură carte de vizită și aceasta este credibilitatea”, a spus Alexandru, miercuri, la audierea în comisiile parlamentare de specialitate.

Vasilescu a replicat că atât ministrul desemnat al Muncii, cât și premierul interimar Ludovic Orban, au declarat că au de gând să opereze modificări pe legea pensiilor.

„V-am spus, fără nicio legătură cu creșterea punctului de pensie. Există mai multe semnale pe care le corelăm, le discutăm la Casa de Pensii, sunt chestiuni tehnice…”, a răspuns Violeta Alexandra, care a încercat să-și continue idea.

Olguța Vasilescu a întrerupt-o: „Răspundeți cu da sau nu. Legea puteți să o modificați oricând, și la noapte, puteți să dați 25 de ordonanțe de urgență și să o modificați. Aveți de gând să creșteți punctul de pensie cu 40% de la 1 septembrie sau aveți de gând să respectați legea actuală, să creșteți punctul de pensie cu 20%, cu 10%, cu nimic? E foarte clară întrebarea”.

„Intoxicați lumea. Eu v-am spus foarte clar: sunt obligată să respect legea în vigoare”, a replicat Alexandru.

Alt scandal

Deputatul PNL Florin Roman a acuzat-o pe Carmen Dan că i-a pus pe jandarmi să îi bată pe români la protestul din 10 august și i-a urat să ajungă, la pușcărie, lângă Liviu Dragnea. Disputa între cei doi a avut loc tot la audierea în comisii a Violetei Alexandru.

„Să vă fie ruşine”, i-a spus Carmen Dan lui Florin Roman.

În replică, liderul deputaților PNL i-a transmis: „Sunteți singurul ministru care a dat ordin să fie bătuți românii. La puşcărie. O să ajungeti lângă Dragnea. Dumneavoastră să vă fie ruşine”.

Deputatul PSD Adrian Solomon a intervenit în dispută și i-a recomandat lui Florin Roman să ia un calmant.

„Va rog, un pahar cu apa pentru domnul Roman.Şi un distonocalm”, a declarat Adrian Solomon.

Violeta Alexandru, ministrul repropus pentru portofoliul Muncii, a fost avizată negativ în comisiile reunite ale Parlamentului. Au fost 35 de voturi „împotrivă”, 13 voturi „pentru” și nicio abținere.

blank