O parte dintre oamenii care au venit la priveghiul arhiepiscopului Pimen, care a trecut la cele veșnice după o lungă bătălie cu noul coronavirus, au ignorat măsurile de protecție. Credincioșii, printre care se aflau și copii, si-au dat jos măștile de pe fețe pentru a putea săruta icoane, crucea, chiar și sicriul ÎPS Pimen.

Biserica Ortodoxă Română a reacționat după ce aceste imagini au ajuns să fie publice

„Îi rugăm stăruitor pe toți credincioșii care vin la biserică să respecte regulile de protecție temporare emise în contextul pandemiei. Cu gândul la celălalt, care, în ciuda distanței sanitare, apreciată ca fiind necesară, continuă să fie aproapele nostru în cel mai curat sens creștin. Cu atât mai mult cu cât cineva s-ar putea afla într-un spațiu sacru prin care trece pentru a aduce un ultim omagiu cuiva pe care l-a iubit și respectat, așa cum a fost pentru mulți vrednicul de pomenire arhiepiscop Pimen”, a transmis BOR

Directorul medical al Spitalului de Boli Infecțioase din Brașov, Andreea Moldovan, avertizează că astfel de gesturi, cum s-au întâmplat la catafalcul arhipiscopului Pimen, pot avea consecințe grave.

Citeste si...
Stela Popescu va mai rămâne o zi la Teatrul Constantin Tănase. Sicriul cu trupul actriței va fi dus duminică la Cernica

„O persoană, chiar și decedată de COVID are un risc de contagiozitate pentru cei din jur”, a spus medicul, la un post Tv. „Sunt niște reguli clare, menite să protejeze anturajul persoanei decedate, în aceste momente triste, pentru a nu dobândi, la rândul lor, infecția”, spune medicul.

Medic: Aceste scăpări ne pot costa foarte mult
„Faptul că sicriul, chiar și închis, a fost expus în Patriarhie, faptul că enoriașii pot veni să sărute sicriul și lucrurile din jur mi se par niște scăpări care ne pot costa foarte mult. Să fim conștienți că există o infecție care este încă în derulare, față de care nu avem un tratament corect și de care trebuie să ne ferim”, a explicat medicul.

Arhiepiscopul Sucevei și Răduților Pimen va fi înmormântat vineri, iar la funeralii este permis accesul publicului, cu respectarea regulilor în vigoare.