Actualitate, Featured

O șansă pentru 2000 de cupluri. Începe a doua etapă a proiectului de FIV

O șansă pentru cuplurile infertile-FIV1 a fost suplimentat, miercuri, la propunerea Primarului General, Gabriela Firea, cu încă 2000 de beneficiari. Modificarea a fost aprobată în unanimitate în Consiliul General al Municipiului Bucuresti.

O șansă pentru cuplurile infertile-FIV1 Gabriela Firea“Am luat decizia de a iniția etapa a doua a proiectului de fertilizare in vitro, pentru încă 2000 de cupluri, pentru că la FIV1 avem o rată de succes de 70%: dintre cele 159 de proceduri medicale decontate și finalizate, 112 sunt sarcini confirmate. FIV 1 și-a atins ținta pentru 1000 de cupluri, acesta este numărul actual al participanților la program.

Este un proiect în care punem mult suflet, noi venim cu cifre pentru că acesta este tiparul oricărei analize de oportunitate și necesitate, dar fiecare nouă speranță pentru un cuplu care intră în program, fiecare nouă sarcină,
fiecare zâmbet au o valoare emoțională ce nu poate fi măsurată.
Beneficiarii vor primi, ca și în cazul FIV 1, vouchere în două tranșe: în valoare de 4.600 de lei pentru medicamente și în valoare de 9.200 de lei pentru procedurile medicale. Regulamentul acestui proiect va avea amendamente suplimentare față de proiectul anterior, în acord cu solicitările primite în aceasta perioadă”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.
Proiectul “O șansă pentru cuplurile infertile-FIV 2” se va derula în
farmaciile și în unitățile sanitare specializate în FIV, care, conform
regulamentului, îndeplinesc criteriile de eligibilitate. Lista
acestora și regulamentul vor fi afișate pe site-ul www.assmb.ro. la
secțiunea Proiect FIV2- ,,O Șansă Pentru Cuplurile Infertile”.
În România, se efectuează 5000 de fertilizări in vitro pe an, de 10
ori mai puțin decât în Europa de Vest.

Facilitate pentru bucureșteni: Se infiinteaza Clinica Metropolitana de Stomatologie

La propunerea Primarului General, Gabriela Firea, consilierii generali au aprobat, miercuri, un proiect de hotarare prin care se infiinteaza Clinica Metropolitana de Stomatologie in subordinea Administratiei Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti, care va efectua si demersurile necesare pentru identificarea si achizitia unui imobil in acest scop.
„Avand in vedere ca administratia publica are ca obiectiv principal identificarea nevoilor sociale si medicale ale cetatenilor Capitalei si solutionarea tuturor problemelor ce afecteaza calitatea vietii acestora si pentru ca trebuie sa asiguram accesul liber, egal si nediscriminatoriu la serviciile medicale, am decis ca este necesara infiintarea unei Clinici Metropolitane de Stomatologie. Aceasta clinica va facilita accesul bucurestenilor la tratamentele stomatologice, mai ales ca, in prezent, in Romania, serviciile medicale de sanatate orala sunt oferite in proportie de 95% prin mediul privat unde, conform plafoanelor, un medic stomatolog nu poate deconta servicii primare decat pentru cel mult 5 persoane lunar – ceea ce nu acopera nici pe departe nevoile reale ale pacientilor”, a declarat Primarul General, Gabriela Firea.
Astfel, dupa ce ASSMB va identifica si achizitiona un imobil (cu o suprafata construita de aproximativ 1.000 mp) destinat Clinicii
Metropolitane de Stomatologie, aceasta va functiona ca ambulatoriu de zi si va avea in componenta cabinete de consultatie ortodontie, de medicina dentara preventiva, odontologie, parodontologie, sala de operatii, laborator tehnica dentara precum si spatii administrative.

blank