Româncă
Actualitate

O româncă va candida pentru primăria oraşului Las Vegas. Cine este Irina Hansen

O româncă care a emigrat în SUA în perioada dictaturii Ceauşescu este gata să se bată cu 4 bărbaţi pentru fotoliul de primar al oraşul Las Vegas la alegerile locale din 2024.

Irina Hansen, o româncă de 45 de ani care a emigrat în SUA în perioada comunistă este unul din cei cinci candidaţi care vor lupta pentru funcţia de primar în Las Vegas. Pământeanca noastră este gata să se lupte cu patru bărbaţi pentru ca să ajungă la cârma celui mai mare oraş din statul Nevada.

Irina Hansen, mamă a trei copii, și-a anunțat candidatura pentru funcția de primar la un eveniment de campanie, la 21 septembrie. După cum a declarat oficial primarul Carol Goodman, cursa non-partizană va lăsa un loc liber în 2024, relatează KNTV.

Născută la Timișoara în 1978, Irina a emigrat în Statele Unite pentru a “scăpa de domnia opresivă a unui dictator comunist”, potrivit unui comunicat de presă. În 1998, Irina s-a mutat din California în Las Vegas, unde îşi obţine licența imobiliară în 2005. Ea este un membru activ al Asociației Agenților Imobiliari din Las Vegas, Asociației Naționale a Agenților Imobiliari și a Consiliului Residential Real Estate. În 2019, românca a înființat Prestige Salon and Spa.

Ce le promite Irina Hansen alegătorilor din Las Vegas

Irina Hansen se identifică drept fiind o conservatoare. Iar platforma ei evidențiază transparența și responsabilitatea față de cetăţeni. La fel şi creşterea economică durabilă, asigurarea siguranței orașului. Irina mai promite și găsirea unei soluții pentru persoanele fără adăpost.

Femeia a apărut recent la o reuniune a Consiliului de administrație al districtului școlar al districtului Clark County în septembrie. Ea a declarat că Politica 5138, care abordează drepturile și nevoile elevilor cu identități sau expresii de gen diverse, va fi anulată.

„Irina crede că, sub conducerea ei, va putea crea o creștere economică durabilă în Las Vegas. Şi va restabili încrederea poporului în oficialii aleși. S-a săturat de oameni care fac promisiuni goale pentru a fi aleși. Ceea ce s-a transformat în inactivitate și complenzanţă”, se arată în comunicat.

Motto-ul ei de campanie este: „Dacă ei nu o vor face, eu o voi face!”.

blank