Actualitate, Featured

O româncă, învinsă de coronavirus: Și-a băut cafeaua alături de colegi, la serviciu și a murit

O româncă a murit de coronavirus după ce băuse o cafea alături de colegi, la serviciu. Cazul ei este prezentat de sora acesteia, medic la Spitalul de Arși din București.

Nicoleta Ilie, kinetoterapeut, trăiește o adevărată dramă: sora ei a murit după ce contractase COVID-19 într-o pauză, la serviciu, când a băut o cafea alături de colegii săi.

Deși poate părea o activitate banală, atâta timp cât nu a fost purtată mască, s-a expus riscului de a contracta SARS-CoV-2.

Medicul Nicoleta Ilie: „Nu pot să descriu ce am trăit în aceste două săptămâni”
„Trăiesc cea mai tristă perioadă din viața mea. Mi-am pierdut sora răpusă de Covid. Nu era în vârstă, cu siguranță dacă nu lua acest virus mai avea mult de trăit. A fost foarte prudentă în această perioadă. O singură greșeală, la o cafea servită la serviciu în care a stat fără mască a dus la infectarea ei. Nu pot să descriu ce am trăit în aceste două săptămâni în care a stat internată. În general nu scriu și nu postez pe fcebook dar dacă ați simți măcar puțin din durerea asta poate v-ați gândit mai mult înainte să vă comportați prudent. Mai gândiți-vă! O mască nu e atât de greu de purtat!”, scrie medicul pe Facebook.

Până astăzi, 29 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 26.582 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 18.912 au fost declarate vindecate și externate.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 269 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, 1.634 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 28.06.2020 (10:00) – 29.06.2020 (10:00) au fost înregistrate 22 decese (12 bărbați și 10 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bihor, Botoșani, Brașov, Constanța, Iași, București, Mureș, Prahova, Suceava și Vrancea.

Dintre acestea, 3 decese au fost întregistrate la categoria de vârstă 50-59 ani, 1 deces la categoria de vârstă 60-69 ani, 5 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 13 decese la persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.