conturi false
IT&C

O rețea uriașă de conturi false din Rusia a fost destructurată de Facebook

Facebook a destructurat două rețele separate de conturi false menite să influențeze publicul din țările occidentale. Conturile funcționau din China și din Rusia, transmite CNN.

Rețele de conturi false de Facebook au fost destructurate

O rețea chineză de conturi false care  a inclus și unele conturi care s-au situat de ambele părți ale politicii americane, potrivit unui raport Meta publicat marți.

Ben Nimmo, șeful Meta responsabil de informațiile privind amenințările globale a declarat pentru CNN că a fost pentru prima dată când compania a văzut conturi chineze care direcționează mesaje pentru americani în acest fel.

„Aveau conturi false care pretindeau că sunt americani și încercau să vorbească precum americanii și vorbeau despre probleme interne foarte divizante precum avortul și controlul armelor”, a spus acesta.

Un purtător de cuvânt Meta a spus că firma a împărtășit detalii ale conturilor chineze cu FBI. Pe de altă parte, campania condusă din Rusia a fost imensă.

A răspândit narativele pro-Kremlin despre războiul din Ucraina, a inclus mii de conturi și pagini de mai mai multe platforme de socializare și a cheltuit mai mult de 100.000 de dolari pentru reclame pe Facebook și Instagram.