Actualitate, Featured

O retea internatională de trafic de droguri , din care fac parte si români, destructurată

O retea internatională de trafic de droguri , din care fac parte si români si germani, liderul unei rețele de contrabandă cu droguri , precum și alți membri ai grupării infracționale, dintre care 3 cetățeni români, sunt arestați, în Germania ca urmare a unei operatiuni internationale.

În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că au existat, în trecut, 8 transporturi, fiecare a câte 100 kg cannabis, din Spania spre Koln și Berlin. Ancheta a pornit de la o captură de 120 kg. de cannabis, realizată de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt. Descoperirea a fost făcută la data de 28 august 2018, pe Autostrada A9, în urma unui control efectuat asupra unui camion condus de un cetățean români, care transporta piersici.

Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Polițiștii din România, alături de autoritățile vamale din Germania și Poliția din Spania au intrat pe fir și au constatat că, la nivel internațional, exista o grupare de traficanți foarte activă, care derula activități de transport, de comercializare a drogurilor și nu numai.

În baza delegării D.I.I.C.O.T., polițiștii români au desfășurat activități complexe, în vederea strângerii probatoriului și, prin schimb de informații cu autoritățile din Germania s-a reușit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcționarii vamali din Köln.

Aceștia au descoperit, într-un camion încărcat cu pepeni, provenind din Spania și condus de un cetățean român, alte 100 kg. de cannabis. Urmând același tipar, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton.

Împotriva șoferului român, în vârstă de 49 de ani, și a altor doi complici (cu cetățenie turcă și română), bănuiți a fi membri ai grupării infracționale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani.

„Creierul” rețelei a fost arestat

În urma cercetărilor realizate prin cooperare polițienească internațională s-a reușit identificarea liderului grupării infracționale, un cetățean german de 37 de ani. Acesta a fost arestat în 10 ianuarie 2019, la Köln.

Au fost efectuate șase perchezitii domiciliare și la sediul firmelor din Köln, Königswinter, Dormagen și Berlin, context în care s-au descoperit, în plus față de numeroase mijloace electronice, și o mașina de mare valoare, cu ascunzători fabricate, iar din apartamentul din Köln al germanului de 37 de ani au fost confiscați în jur de 50.000 de euro, în numerar.

De asemenea, pe parcursul perchezițiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantație de interior cu aproximativ 1.000 de plante de cannabis.

Membrii grupării sunt, în continuare, în stare de arest preventiv. Investigațiile continuă, transmite Politia Romana.