O regiune numită Campania din sudul Italiei au început să aplice amenzi de până la 1.000 de euro cetățenilor care nu poartă măşti în spaţiile publice închise, în contextul în care unii dintre aceștia nu mai respectă măsurile de prevenție a coronavirusului.

Pentru a-i obliga pe oameni să respecte măsurile de protecţie o regiune din Italia a-i disciplina, preşedintele Campania, unde este oraşul Napoli, a majorat amenzile la finalul săptămânii trecute, transmite news.yahoo.com.

În week-end s-au dat primele amenzi de 1.000 de euro proprietarilor a trei business-uri din Salerno, printre care un bar şi un coafor, unde poliţia a constatat că nu a fost respectată obligativitatea purtării măştii, o abatere deosebit de gravă.

„Revenim la starea de urgență!”
Avertismentul lui Vincenzo de Luca, guvernatorul regiunii Campania, a fost extrem de dur: „Dacă concetăţenii noştri se comportă ca şi când problema Covid-19 ar fi dată uitării, înseamnă că în câteva săptămâni vom reveni la o stare de urgenţă!”

Noul regulament drastic impus de autorităţi prevede amenzi de 1.000 de euro pentru oricine nu poartă mască într-un spaţiu închis, fie în clădiri publice, supermarketuri, baruri, restaurante, magazine, cât şi în transportul public (autobuz, trenuri, metrou).

Potrivit ordonanţei de urgență din Campania, șoferii de autobuz au datoria să refuze accesul pasagerilor care nu poartă măşti.

Prima ţară afectată în Europa, Italia a plătit un tribut uriaș pentru epidemia de coronavirus, cu peste 35.000 de morţi şi peste 242.000 de persoane infectate. În această perioadă, boala pare să fie ţinută sub control de autoritățile italiene, iar în ultimele 24 de ore au fost raportate doar 275 de cazuri noi şi 5 decese.

Sfatul unui medic român pentru a ne proteja de coronavirus: Respectați ghidul 2020: 20 de secunde de spălat pe mâini, 2 metri distanţă şi 0 toleranţă faţă de nepurtarea măştii
Medicul Alexandru Sava, de la Spitalul Municipal Carei, îi îndeamnă pe oameni să folosească numărul 2020, anul current, ca pe un ghid pentru a se proteja de coronavirus. Este necesar să ne spălăm pe mâini timp de 20 de secunde, să stăm la 2 metri distanță de ceilalți și să avem 0 toleranță față de persoanele car enu poartă mască în spații închise, spune medicul.