O rachetă rusească a fost descoperită într-o livadă din Republica Moldova
Actualitate

O rachetă rusească a fost descoperită într-o livadă din Republica Moldova, la câteva zile după prelungirea stării de urgență

Potrivit primelor informații de luni, 5 noiembrie 2022, o rachetă rusească a fost descoperită într-o livadă din Republica Moldova.

Potrivit primelor informații de luni, 5 noiembrie 2022, o rachetă rusească a fost descoperită într-o livadă din Republica Moldova.

O rachetă rusească a fost descoperită într-o livadă din Republica Moldova, la câteva zile după prelungirea stării de urgență.

Ministerul moldovean de Interne a raportat că o rachetă a fost descoperită de poliția de frontieră în apropierea orașului Briceni din Republica Moldova.

„Cu puțin timp în urmă, în apropiere de orașul Briceni, într-o livadă, a fost descoperită o rachetă”, se arată într-o declarație pe Facebook.

„Obiectul exploziv a fost descoperit de o patrulă a poliției de frontieră, care, din cauza bombardamentelor rusești de astăzi, și-au intensificat atenția”.

Oficialul moldovean a adăugat: „În conformitate cu planurile de acțiune ale MAI, polițiștii de frontieră au intensificat patrulările și au ridicat nivelul de atenție în zona inspectoratelor Briceni și Ocni ctora”.

„La acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de către polițiștii de patrulare și poliția de frontieră. La fața locului sunt așteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne, Bombteh și IGSU.”

Autoritățile moldovene au ridicat gradul de alertă în zona comisariatelor Briceni şi Ocniţa. În acest moment, zona în care a fost descoperită racheta a fost izolată de patrule ale poliţiei de frontieră și locale. La faţa locului sunt aşteptate serviciile specializate ale Ministerului de Interne.

Nu există momentan date referitoare la proveniența rachetei.

La fel ca și în cazul evenimentelor recente din Polonia, primele rapoarte sugerează că „racheta” ar putea fi de fapt o parte a unei rachete de apărare antiaeriană ucraineană, după cum a raportat Michael A. Horowitz, citat de media externă.

Poliția este și acum la fața locului.

Această știre vine în contextul în care atacurile rusești au fost intensificate în Ucraina la 5 decembrie.

După cum s-a menționat, Moldova a sporit recent starea de urgență în țară din cauza războiului dintre Rusia și Ucraina.

Vineri, 2 decembrie 2022, prim-ministrul Republicii Moldova a anunțat că actuala stare de urgență din Republica Moldova este prelungită cu încă 60 de zile.

blank
blank