Restaurant
International

O rachetă HIMARS a căzut peste un restaurant plin de ofițeri ruși în stare de ebrietate: „A fost eliminat întregul comandament al Armatei 58 ruse”

Trupele ucrainene au bombardat un restaurant din Melitopol in care petrecea comandamentul Armatei 58 de Arme Combinate, toti ofiterii fiind eliminati, a anuntat Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei.

„Ca urmare a loviturii HIMARS din 11 decembrie asupra unei petreceri plina de alcool intr-un restaurant din orasul ocupat Melitopol, a fost eliminat intregul comandament al Armatei 58 ruse (Osetia de Nord)”, a anuntat jurnalistul Viktor Kovalenko.

„In afara de uciderea membrilor conducerii Armatei 58 de Arme Combinate din orasul Melitopol, au fost distruse trei sisteme de artilerie si 10 echipamente militare de diferite tipuri si au fost ucisi 150 de soldati rusi in apropierea localitatilor Enerhodar, Tokmak si Huliaipole”, a precizat Statul Major General al Ucrainei.

Un cunoscut analist militar rus a anuntat, la televiziunea de stat din Rusia, Russia 1, ca un conflict cu NATO este „inevitabil”. Razboiul cu NATO ar putea fi declansat chiar in aceasta primavara, a sustinut analistul, uimindu-l si pe realizatorul emisiunii.

„Trebuie sa producem mai mult armament modern si mai puternic avand in vedere inevitabilitatea unui conflict cu NATO in viitorul apropiat”, a spus analistul.
Restaurant
„Inevitabil?”, a intrebat socat realizatorul emisiunii.

„Practic, da. Totul merge in aceasta directie. Vorbim despre ce se va intampla la primavara. Polonia se pregateste sa atace Kaliningrad, deci probabilitatea unui conflict este foarte mare”, a completat analistul.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a anuntat ca trupele rusesti ar putea relua o ofensiva de amploare asupra Ucrainei in ianuarie sau februarie 2023.

„Cred ca abilitatea Rusiei de a lansa o ofensiva majora ar putea fi restabilita candva la sfarsitul lunii ianuarie sau in februarie. Asta este ceea ce incearca sa faca si ceea ce noi incercam sa impiedicam.

Nu spun ca acest lucru se va intampla cu siguranta. Dar, in cel mai bun caz, avand in vedere mobilizarea, recrutarea pe care au anuntat-o, antrenarea de noi recruti si deplasarea armelor lor grele in intreaga tara, ei pastreaza in mod clar speranta ca vor fi capabili sa treaca de apararea noastra si sa patrunda mai adanc in Ucraina”, a declarat Kuleba.

Kuleba a dat asigurari ca Ucraina face tot posibilul pentru a zadarnici aceste planuri. El a spus ca este convins ca rusii nu vor reusi.

Ministrul a mai spus ca Ucraina incearca sa puna capat razboiului cat mai curand posibil – dar nu este sigur cand se va incheia, desi ar fi grozav daca s-ar intampla in vara anului viitor.

blank