O publicație
International

O publicație pro-Kremlin a dezvăluit câți soldați ruși au murit în Ucraina, apoi a șters postarea

Readovka,o publicație pro-Kremlin, a anunțat că peste 20.000 de soldați ruși au murit sau sunt dați dispăruți în Ucraina. Ea a pus informația pe rețeaua de socializare VK, apoi a șters postarea.

O publicație pro-Kremlin a dezvăluit câți soldați ruși au murit în Ucraina. Varianta rusă neasumată. în postare se arată că Ministerul rus al Apărării a transmis, într-o conferință în format restrâns, că a pierdut 13.414 soldați în Ucraina, iar alți 7.000 sunt dați dispăruți.

De asemenea, 116 marinari de la bordul crucișătorului „Moscova”, scufundat de ucraineni, au murit, și peste 100 sunt dați dispăruți.

Postarea Readovka nu a fost ștearsă suficient de rapid, prin urmare capturi cu informațiile au început să se viralizeze pe rețelele sociale.

Potrivit bilanțului transmis vineri dimineață de ucraineni, rușii au pierdut circa 21.200 de soldați de la începutul invaziei. Rușii nu au mai dat vreun bilanț oficial de aproape o lună.

FSB cere bani pentru înmormântări

Recent, Serviciul Federal de Securitate (FSB) a cerut o creștere cu 17% a finanțării pentru înmormântarea soldaților ruși.

Potrivit proiectului FSB, costul înmormântării unui militar va crește cu 3-5 mii de ruble, iar costul unei pietre funerare va crește cu 4,8-6 mii de ruble.

În general, înmormântarea unui militar va costa mai mult cu 7,8-11 mii de ruble.

blank