O prostituată româncă Elena e printre ‘muncitoarele’ din industria sexului care a participat activ la protestele din Germania din ultimele zile.

Bordelurile au fost inchise inca din martie din cauza crizei sanitare provocate de coronavirus. O prostituată din românia Elena si colegele sale se plang ca nu mai pot sa isi asigure nici macar mancarea de zi cu zi.

Elena e angajata unui bordel mare din Koln. A venit in Germania acum 2 ani si jumatate. Si-a lasat fiica, pe Natalia, impreuna cu parintii. Elena spune ca a intrat in bordel pentru a-si ajuta fiica sa aiba o viata mai buna si pentru a-si sustine mama bolnava.

„Iubesc sa muncesc in bordel”, a spus Elena pentru Deutsche Welle. „Vreau sa pot sa muncesc! N-am mai facut nimic de 5 luni”, li s-a plans femeia jurnalistilor germani.

Aproximativ 65% dintre cei 400 000 de angajati ai bordelurilor din Germania sunt imigranti. Cele mai multe femei vin din Europa de Est, din Romania si Bulgaria.

Elena spuen ca a ajuns sa ceara ea bani de acasa pentru a putea supravietui.

„Cheltuiesc doar pe mancare intre 20 si 50 de euro pe saptamana, restul ii tin pentru chirie. Nu mai am bani pentru nimic altceva, asa ca timpul liber mi-l petrec in parc”, spune femeia, care predinde ca a incercat sa se angajeze ca menajera, insa n-a fost acceptata.


Citeste si...
Proiect BOMBĂ! Modificări mari la statutul funcționarului public