O nouă nouă tranşă de 500.000 de doze de vaccin gripal, distribuit gratuit de Ministerul Sănătăţii categoriilor considerate cu risc de îmbolnăvire, este livrată astăzi de furnizor direcţiilor de sănătate publică. Dozele de vaccin vor fi direcţionate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire, în cadrul campaniei de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii.

O nouă tranşă de 500.000 de doze de vaccin gripal distribuit în românia

Ministerul Sănătăţii a anunţat că o nouă tranşăde de vaccin antigripal, va fi direcţionate către medicii de familie, urmând să ajungă la persoanele cele mai vulnerabile.

Pentru sezonul 2020-2021 Ministerul Sănătăţii a achiziţionat 3 milioane de doze de vaccin gripal, o cantitate dublă față de anul trecut, în vederea imunizării unui număr cât mai mare de persoane cu risc ridicat de îmbolnăvire.

Campania de vaccinare a început în 14 septembrie, iar până în prezent s-au vaccinat peste 146.000 dintre persoanele din această categorie.
Următoarea tranşă de 1.100.000 de doze va fi livrată în prima parte a lunii noiembrie, potrivit Ministerului Sănătăţii, citat de Mediafax.