O nouă metodă de înşelătorie printre persoanele în vârstă. Un pensionar a rămas fără banii din cont după ce a fost victima unei femei cu 23 de ani mai tânără decât el.

O nouă metodă de înşelătorie a apărut în România şi face victime printre pensionari. Omul tocmai scosese bani de la bancomat și a devenit astfel o țintă foarte bună pentru escroacă. Probabil femeia îl filase și a observat că acesta a scos o sumă importantă de bani dintr-un bancomat.

O nouă metodă de înşelătorie a apărut în România şi face victime printre pensionari. Cum a ajuns un bătrân să piardă toată averea pe care o strânsese

Scena a avut loc cu două săptămâni când pensionarul a ieşit din casă pentru a scoate banii de pensie de la un bancomat. Pe drum s-a întâlnit cu femeia de 42 de ani care i-a cerut, mai întâi, o brichetă. Avea nevoie de un pretext ca să stabilească un prim contact.

„A început să se vaite că i-a făcut cineva o invitaţie şi nu mai vine. Că să merg cu ea, să o însoţesc să bea şi ea o cafea”, a povestit victima.

Cei doi au plecat împreună la un restaurant. După ce şi-a comandat băutura, bărbatul a mers la toaletă. Era exact momentul pe care îl aștepta escroaca. Aceasta a profitat imediat și, potrivit polițiștilor, i-a strecurat în pahar pensionarului un adevărat cocktail de somnifere.

Nu mai puţin de cinci substanţe diferite au găsit medicii legişti în ogranismul său. Medicamente care luate împreună într-un timp scurt, l-ar fi putut băga în comă. Totuși, pensionarul a plecat pe picioarele lui de la terasă, însă avea o stare extrem de tulbure. Nu-și mai aminte ce s-a întâmplat pe drum. Când s-a trezit şi-a dat seama că a fost jefuit.

„L-au adus pe acesta în stare de inconştienţă. Aceasta a profitat de starea lui şi ar fi sustras bani, bijuterii dar şi bunuri din apartamentul victimei”, spune Ciprian Romanescu, purtător de cuvânt Poliţia Capitalei.

Femeia a reușit să plece cu 2.500 de lei, dar și cu bijuterii și două covoare. La plecare, aceasta s-a întâlnit pe casa scării chiar cu fiica bărbatului, care a recunoscut cele două covoare.