Showbiz, Stiri

O nouă lovitură pentru Gigi Becali!

Gigi Becali rămâne la Penitenciarul Jilava. Gigi Becali îşi va executa în continuare pedeapsa la Penitenciarul Bucureşti Jilava, după ce conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor a decis ca cererea acestuia de transfer într-o altă unitate să fie reanalizată după finalizarea dosarelor pe care le are la instanţele din Capitală.

gigi_becali_“Compartimentul Relaţii Publice şi Mass-Media din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor precizează că solicitarea va fi reanalizată după finalizarea cauzelor aflate pe rolul instanţelor de judecată din municipiul Bucureşti în care acesta este citat”, se arată într-un comunicat de presă.

Gigi Becali a cerut în 26 august transferul de la Penitenciarul Bucureşti Jilava într-o altă unitate de detenţie. În 2 septembrie, Comisia de la Penitenciarul Bucureşti Jilava a avizat favorabil transferul solicitat de finanţatorul FC Steaua, dar decizia este luată de ANP.

Potrivit presei, magistraţii îşi doresc să-l aibă mai aproape de sediul instanţei pentru ca deplasarea deţinutului să se facă rapid atunci când este solicitat pentru noi înfăţişări şi la instanţă.

Bogdan Vlad, avocatul lui Gigi Becali, declara, pe 30 august, că finanţatorul FC Steaua ar putea fi mutat la Penitenciarul Poarta Albă, pe motiv că relaţiile acestuia cu conducerea Penitenciarului Jilava “sunt destul de deteriorate”, dovadă fiind sancţiunea primită, pe care a contestat-o.

Avocatul preciza că o dovadă a unei posibile tensiuni între Becali şi conducerea penitenciarului ar fi sancţiunea primită de acesta, de a nu mai participa la activităţi sportive şi culturale, pentru că a folosit cartela unui deţinut pentru a telefona în afara închisorii. “Aşa a rămas la judecătorul delegat. Doar o lună amânare să iasă la muncă. Treaba asta pentru care a fost sancţionat nu este nici în regulament trecută, ca abatere. Că a folosit o cartelă a altui deţinut, pe un număr aprobat de penitenciar, evident cu acordul deţinutului respectiv şi pentru un scop privind rezolvarea unor probleme legat de acte de caritate. I s-a spus iniţial că nu este niciun fel de problemă din partea conducerii, după care a fost sancţionat”, spunea Bogdan Vlad.

Conducerea Penitenciarului Jilava i-a suspendat lui Gigi Becali dreptul de a participa la activităţi sportive şi culturale pe o perioadă de 30 de zile, declarau pe 30 august surse din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor. De asemenea, conducerea Penitenciarului Jilava a sancţionat şi doi deţinuţi care l-au filmat pe Gigi Becali în penitenciar.

Potrivit regulamentelor, finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, are dreptul la douăzeci de minute de convorbiri telefonice pe zi. Becali ar fi folosit însă şi cartela unui alt deţinut pentru a telefona în afara penitenciarului.