navă
International

O navă care transporta 1000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre. A lovit un pod

O navă care transporta 1000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre. A lovit un pod la granița dintre Serbia și Croația.

O barjă încărcată cu îngrăşăminte, respectiv 1000 de tone de azot, s-a scufundat în Dunăre, după ce a lovit un pod la graniţa dintre Serbia şi Croaţia.

O navă care transporta 1000 de tone de azot s-a scufundat în Dunăre. Ministerul sârb al Mediului a declarat că barja care s-a scufundat la aproximativ 40 de minute după miezul nopții transporta 1.000 de tone de îngrășământ azotat, adăugând că Agenția pentru Protecția Mediului monitorizează situația de pe Dunăre

Autoritățile din Croaţia au închis podul și un punct de trecere a frontierei cu Serbia, în timp ce au demarat o anchetă şi cercetează daunele la unul dintre pilonii podului care a fost lovit de navă. Nu au fost raportate răniți în urma accidentului.

Nava înregistrată în Germania a pornit din Austria către un port sârbesc de pe Dunăre, la nord de capitala Serbiei, Belgrad.

„Scufundarea unei barje cu 1.000 de tone de îngrășăminte va avea cu siguranță un impact negativ asupra florei și faunei fluviale și, indirect, asupra noastră”, a declarat expertul de mediu Dusan Blagojevic pentru televiziunea N1.

blank