IT&C, Stiri

O firmă românească de IT, cea mai dinamică din Europa Centrală

În top sunt cinci firme româneşti!

firma IT

Agenţia de turism online Vola.ro este pentru al treilea an consecutiv compania de tehnologie cea mai dinamică din Europa Centrală, potrivit Deloitte Technology Fast 50 Central Europe, după ce în ultimii 5 ani şi-a majorat veniturile de peste 57 de ori, iar în top se mai regăsesc 5 firme româneşti.

Din cele cinci firme, patru sunt dezvoltatori de software, respectiv TeamNet International, pe locul 17, Crys Computers, pe 26, Fortech, pe 38, şi Ingenio Software pe 43 şi o una de soluţii pentru mobile banking, SmartTel, aflată pe poziţia 37.

În anul 2008, Vola.ro avea o cifră de afaceri de aproape 1,6 milioane de lei şi 12 angajaţi. La sfârşitul anului 2012, pentru agenţie lucrau 52 de persoane, iar cifra de afaceri era de 92,8 milioane de lei.

„Dinamica dezvoltării Vola.ro demonstrează că rezervările online câştigă tot mai mult teren, un trend pe care îl observăm la toate produsele noastre – la bilete de avion, hoteluri şi city break-uri. Observăm, de asemenea, o schimbare majoră a metodelor de plată folosite de clienţii noştri. Dacă acum câţiva ani plăţile online cu carduri nu treceau de 15% din totalul plăţilor, acum avem luni în care acest procent este de 70%. Investiţiile în platforma tehnologică a Vola.ro – în tehnologia de căutare a tarifelor de bilete de avion, de hoteluri şi city break-uri – ne-au făcut să creştem accelerat în ultimii ani şi intenţionăm să continuăm aceste investiţii”, a declarat Daniel Truică, managing partner şi co-fondator Vola.ro.

Poziţiile a doua şi a treia din clasament sunt ocupate de Bitgear Wireless Design Services d.o.o. din Serbia şi compania poloneză Softhis Sp. Z.o.o., cu creşteri ale veniturilor în ultimii cinci ani de 1.872%, respectiv 1.573%.

„Sectorul tehnologic se remarcă prin rate de creştere peste medie, în ciuda unui context economic încă afectat de criza globală”, a declarat Alina Mirea, partener audit Deloitte România, specializată în industriile Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii.

Raportul Deloitte Technology Fast 50 Central Europe cuprinde şi top cinci cele mai mari companii de tehnologie din Europa Centrală şi top „Rising stars”, care cuprinde zece companii de tehnologie în ascensiune.

Şi topul celor mai mari cinci companii de tehnologie din Europa Centrală cuprinde o firmă românească, TeamNet International, aflată pe locul trei, după Goclever din Polonia şi Internet Shop din Cehia şi înaintea Eset din Slovacia şi eSKY din Polonia.

La categoria „Rising Stars” primul loc în top zece este ocupat de firma românească de software Insoft Development & Consulting, care a avut o creştere de 2.884%, aceasta fiind urmată pe doi şi trei de firme din Slovacia şi Polonia.

Companiile prezente în „Deloitte CE Technology Fast 50” trebuie fie să deţină o proprietate tehnologică sau intelectuală ce contribuie semnificativ la veniturile operaţionale, fie să aloce un procent semnificativ din venituri către cercetare şi dezvoltare de tehnologie.

Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în baza ratei de creştere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008-2012). În definiţia Fast 50, companiile candidate trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro pe an în ultimii cinci ani, să aibă sediul în Europa Centrală, să fie controlate de antreprenori locali şi să activeze pe piaţă de cel puţin cinci ani.

 

 

blank