Cel mai tânăr membru al Mensa, organizația internațională non-profit a oamenilor cu un IQ mult peste medie, este o fetiță cu vârsta de 2 ani, al cărui scor este unul excepţional, 146.

Kashe Quest, o fetiță cu IQ 146, a început să învețe să citească la vârsta de un an jumate, vorbește spaniolă și poate identifica toate cele 50 de state pe o hartă, a declarat mama ei, Sukhjit Athwal, citată de toofab.com. „Am început să observăm că memoria ei a fost cu adevărat grozavă. Pur și simplu a luat lucrurile foarte repede și a fost foarte interesată să învețe. La aproximativ 17 -18 luni, ea recunoscuse tot alfabetul, numerele, culorile și formele”, a declarat femeia. De asemenea, Kashe poate număra până la 100, cunoaște limbajul semnelor și poate identifica elementele de pe tabelul periodic al elementelor, după simbolurile lor, a adăugat ea.

De altfel, fetiţia și-a prezentat abilitățile în faţa membrilor comisiei identificând corect compusul Fosfor și statul Mississippi pe carduri flash, conform filmărilor difuzate în Good Day LA. IQ-ul său a fost stabilit la 146, în condiţiile în care IQ-ul mediu al americanilor este de 100, iar cel al lui Albert Einstein era de 160. Pentru a primi certificatul Mensa, o persoană trebuie să obțină cel puțin un scor de 132, în acest grup select înscriindu-se un procent de doar 2% din populaţia globului.

Până acum, cel mai tânăr membru Mensa era britanicul Muhammad Haryz Nadzim, care s-a alăturat organizaţiei având un IQ egal cu 142.