Guvernul indian a ordonat miercuri o anchetă judiciară privind un presupus viol, crimă şi incinerare forţată a unei fetiţe de 9 ani, în timp ce protestele legate de acest incident au continuat pentru a patra zi în capitala Indiei, Delhi

Oamenii readuc în actualitate problema violenţei sexuale în această ţară, informează DPA şi Reuters, conform Agerpres.

Poliţia a arestat patru bărbaţi, inclusiv un preot hindus, care lucrau la un crematoriu, şi i-a acuzat în principal de crimă si viol în grup pe baza informaţiilor furnizate de părinţi.

Părinţii fetei au susţinut că fetiţa de 9 ani a mers duminică la crematoriul din zona Nangloi din Delhi pentru a lua apă de la un răcitor. ″Când nu s-a mai întors după un timp, ei au plecat să o caute şi în acel moment au primit un apel telefonic spunându-li-se că fata a fost electrocutată accidental la crematoriu în timp ce lua apă″⁣, a declarat un ofiţer superior de poliţie.

Mama fetiţei a declarat că atunci când a ajuns la faţa locului şi-a găsit fetiţa cu vânătăi pe corp şi a bănuit că a fost violată şi ucisă. Femeia a declarat la poliţie că preotul şi ceilalţi lucrători de la crematoriu au incinerat cadavrul fără a avea acordul lor.

Când tatăl copilei a ajuns la locul faptei împreună cu alte persoane şi a scos corpul fetei, acesta fusese ars în cea mai mare parte, ceea ce a făcut imposibil de stabilit în timpul autopsiei dacă a fost violată, a declarat poliţia.

Părinţii fetei aparţin comunităţii Dalit sau foştilor intangibili şi îşi câştigă existenţa din cerşetorie sau lucrează ca zilieri.

Peste 100 de persoane s-au adunat miercuri în faţa crematoriului, cerând dreptate pentru victimă.

Ministrul şef din Delhi, Arvind Kejriwal, a declarat că familia va primi un ajutor financiar echivalând cu 13.485 de dolari şi că vor fi numiţi avocaţi renumiţi pentru acest caz.

Siguranţa femeilor şi a fetelor este un subiect politic major în India de la violul în grup şi asasinarea unei studente în vârstă de 23 de ani într-un autobuz din Delhi în 2012, care a şocat lumea.

În India au fost înregistrate peste 32.000 de violuri în 2019, potrivit celor mai recente date guvernamentale – aproape patru pe oră -.deşi experţii spun că este probabil ca aceste cifre să fie foarte conservatoare din cauza stigmatului implicat.