O femeie din Iași fost nevoită să apeleze la ajutorul oamenilor legii după ce a fost bătută de concubinul său. Pe 21 mai, Lenuța Văcărașu a fost vizitată de concubinul ei care, pe fondul consumului de alcool, a sugrumat-o în fața copilului de doar trei ani.

„M-a luat la bătaie, m-a lovit și m-a strâns de gât cu mâna forțându-mă să vând apartamentul. Casa este doar pe numele meu, am contract de vânzare-cumpărare și a fost cumpărat exclusiv din banii mei. El are cazierul pătat și nu știu cum să mai scap de amenințarea lui”, a declarat femeia, potrivit BZI.ro.

Femeie din Iași, bătută cu sălbăticie în fața copilului de trei ani
Pentru a pune capăt acestui calvar, femeia a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Iași prin care a cerut un ordin de interdicție împotriva bărbatului.

„A fost ziua mea de Constantin și Elena, iar pe la ora 19:00, Marian Costel a venit la locuința mea din Valea Lupului. I-am dat voie să vadă copilul de 3 ani și 6 luni pe care îl am cu el, l-am pus la masă, a servit puțin coniac și s-a amețit. M-a luat la bătaie, m-a lovit și m-a strâns de gât cu mâna, forțându-mă să vând apartamentul. Casa este doar pe numele meu, am contract de vânzare-cumpărare și a fost cumpărat exclusiv din banii mei. Am fost plecată 7 ani în Italia. Nu este prima dată când mă ia la bătaie. Am fost chiar și la Centrul de Violențe din zona Sărărie ca să scap de el. El are cazierul pătat și nu știu cum să mai scap de amenințarea lui”, a mai spus Lenuța Văcărașu.

În cele din urmă, Lenuța Văcărașu și-a scos certificat medico-legal și a făcut plângere la IPJ Iași
Contactat telefonic, concubinul femeii s-a arătat extrem de revoltat și a trecut direct la injurii și amenințări, potrivit BZI.ro. Pentru a pune capăt acestui calvar, femeia bătută a depus o plângere la Inspectoratul de Poliție Județean Iași și a fost pe data de 25 mai la Institutul pentru Medicină Legală Iași unde a scos un certificat medico-legal (vezi facsimil – n.r.) în care sunt menționate următoarele:

„Văcărașu Lenuța prezintă echimoze, tumefacții, leziuni ce s-au putut produce prin lovire cu mijloc contondent și posibil comprimare cu mâna, pot data din 21.05.2020. Necesită 4-5 zile de îngrijiri medicale pentru vindecare”.

Alt caz șocant
Și în Neamț a avut loc un caz șocant. Un copil a fost bătut pe stradă, într-o localitate din județul Neamţ, de un tânăr complet dezbrăcat. În loc să intervină, câțiva martori au filmat scena şi s-au amuzat copios.

În imaginile video se vede cum agresorul, complet dezbrăcat, se îndreaptă către băiatul dintr-un grup şi-l loveşte cu brutalitate, în timp ce victima cade la pământ. Individul este filmat în timp ce face și gesturi cu tentă sexuală.