Un nou incident violent împotriva comunităţii asiatice din SUA a avut loc miercuri, în San Francisco. O femeie în vârstă de 76 de ani, originară din China, a fost lovită cu pumnul pe stradă, potrivit San Francisco Chronicle.

O femeie de 76 de ani a dat însă dovadă de curaj și l-a surprins pe agresor. Ea s-a apărat cu o paletă găsită pe stradă, însă a mărturisit că atacul neprovocat a lăsat-o speriată și traumatizată.

Xiao Zhen Zie a declarat pentru postul local KPIX-TV că aștepta să traverseze o stradă din centrul orașului, când un bărbat în vârstă de 39 de ani a lovit-o cu pumnul din senin și fără niciun motiv. Este doar unul dintre numeroasele atacuri îndreptate împotriva comunităţii americanilor de origine asiatică, în ultima perioadă.

Întreaga scenă a fost surpinsă din întâmplare de un angajat KPIX-TV, care ieșise la alergat. Zie apare plângând în imagini, în timp ce pune o pungă de gheață pe ochiul său învinețit, aproape de agresorul său. Acesta este plasat pe o targă, cu fața plină de sânge.

Poliția a declarat că suspectul, Steven Jenkins, a agresat un bărbat asiatic de 83 de ani în aceeași zonă, cu puțin timp înainte să o atace pe Zie. Un agent de securitate l-a urmărit pe Jenkins după ce l-a agresat pe bărbat și, în timp ce acesta fugea, a lovit-o pe Zie, a declarat ofițerul Adam Lobsinger.

Paznicul l-a reținut pe Jenkins până la sosirea polițiștilor.

După ce a fost tratat la spital pentru o afecțiune medicală ce nu are legătură cu incidentul, Jenkins a fost dus la închisoare și este reținut pentru agresiuni și abuz asupra persoanelor vârstnice.

Anchetatorii încearcă să stabilească dacă este vorba despre un atac împotriva comunității asiatice din SUA.

În urma incidentului, familia femeii a pornit o campanie de strângere de fonduri pentru a acoperi cheltuielile medicale și tratamentele de care are nevoie în urma atacului, care sunt extrem de costisitoare în SUA. Aceștia au stabilit o țintă de 50.000 de dolari, însă oamenii s-au solidarizat cu bătrâna de 76 de ani și în aproximativ 48 de ore au strâns 600.000 de dolari.