O familie din Alba Iulia a primit sâmbătă o factură la energie electrică de 27.808 lei pentru un consum de 39.313 kwh în perioada 12 iulie 2021 – 10 august 2021.

Titularii contractului de furnizare nu își explică suma enormă de pe factură de energie și speră că este o eroare a companiei Electrica, în condiţiile în care perioada de facturare trecută pe documentul primit este 12.07.2021 – 10.08.2021, iar modul de stabilire a consumului este ”citire index”.

”Împreună. De peste 120 de ani …Și facturile cred ca tot de-atunci se adună …

Care este reacția social acceptată când primești o factură de 27.808,13 lei, sâmbătă după-masa?” este mesajul postat de unul dintre membrii familiei, pe contul de Facebook, împreună cu factura, care e scadentă în data de 7 septembrie 2021.
Factură
ANPC va face CONTROALE la furnizorii de energie eletrică în urma exploziei sumelor de pe facturi
ANRE și Autoritatea Națională pentru Protectia Consumatorilor vor demara o serie de controale la anumiți furnizori care au încheiat contracte cu preț ferm pentru un an de zile și care, acum, notifică consumatorii casnici că vor să schimbe prețul, a anunțat sâmbătă ministrul Energiei Virgil Popescu,

„Acest lucru nu se poate! ANPC să verifice această situație pentru că o poate încadra la ofertă înșelătoare! Iar ANRE poate amenda furnizorii cu până 5 % din cifra de afaceri dacă furnizorii nu respectă legea. Un furnizor nu poate să transfere 100% din riscul său către clientul final”, a declarat la Realitatea Plus ministrul.

Ministrul Virgil Popescu a făcut referire şi la legea consumatorului vulnerabil şi accelerarea trecerii acesteia prin Parlament.

„Nu vrem să lăsăm consumatorul român fără o protecție în fața scumpirilor care se văd pe facturile de gaze și energie electrică. Vom accelera aprobarea în Parlament a legii consumatorului vulnerabil, astfel încât actul normativ să fie votat în sesiunea parlamentară care începe în septembrie. Vrem ca legea să se aplice de anul acesta (începând cu octombrie, noiembrie) sau cu 1 ianuarie 2022. În plus, vrem să venim cu un suport financiar, o compensare a prețului facturilor pentru cei care au un venit ce nu-l depășește pe cel mediu”, a adăugat ministrul.