Obligată să se culce cu 10 bărbaţi pe zi

bordel

O tânără de 22 de ani din Dej a trăit un coșmar timp de trei luni, în Grecia, după ce a fost vândută, cu 3.000 de euro, unei femei care conducea un bordel în insula Creta.

Pe insula Creta sunt aproximativ 3.700 de femei care prestează servicii sexuale contra cost, o parte dintre ele din plăcere, însă există numeroase cazuri în care acestea sunt forțate. În Grecia prostituția este legală, iar în prezent un număr de peste 15.000 de prostituate plătesc taxe la stat de pe urma banilor încasați din prestarea de servicii sexuale.

O tânără din Dej de doar 22 de ani a căzut victimă traficului de persoane, fiind vândută unui bordel de pe insula Creta cu 3.000 de euro, bani pentru care urma să ofere servicii sexuale timp de doi ani. Tânăra a fost trădată de cea care a crescut-o, rămânând fără părinți încă de tânără.

prostituata

„A fost sprijinită de o prietenă a părinţilor săi, care îi purta de grijă şi încercă să suplinească rolul unei mame. La vârsta de 19 ani s-a măritat şi a continuat să locuiască în Dej alături de soţul ei. Căsnicia lor nu a fost aşa cum ea şi-a dorit-o, fiind una de coşmar, cu bătăi şi scandaluri din ce în ce mai dese. După un an şi jumătate a divorţat şi a rămas singură, cu un loc de muncă prost plătit şi multe datorii. Pentru a-şi reveni financiar şi a încerca să uite prin ce a trecut în Dej, a decis să îşi caute un loc de muncă în străinătate. I-a spus despre acest lucru celei în care avea încredere şi pe care o consideră o protectoare, prietenă de familie a părinţilor săi. Femeia de 55 de ani s-a oferit să o ajute, şi pentru a-i demonstra că poate să aibă încredere în ea, chiar a decis să o însoţească până în Grecia, acolo unde i-a găsit un loc de muncă”, relatează Cezara în exclusivitate pentru dejeanul.ro.

prostituate 1

După ce a ajuns în Creta, unde urma să fie cameristă într-un hotel, femeia în care avea mare încredere i-a luat actele pe motiv că are nevoie de copii xerox pentru a-i întocmi documentele de şedere, după care a plecat și nu s-a mai întors.

Încă din prima seară, în camera Cezarei au fost duşi doi bărbaţi, pentru care trebuia să presteze servicii sexuale. Abia atunci a înţeles că este victima traficului de persoane. A încercat să se împotrivească, dar a fost ameninţată cu bătaia şi a fost nevoită să îşi vândă trupul necunoscuţilor. În bordelul în care a fost abandonată de “prietena” sa, se mai aflau încă 17 fete, tot românce. De la ele a aflat că a fost vândută cu 3.000 de euro bordelului respectiv, pe o perioadă de doi ani de zile. Timp de doi ani, urma să se prostitueze în localul respectiv, primind doar mâncare şi cazare.

Norma pe care trebuia să o îndeplinească era de 10 bărbaţi în 24 de ore, „muncind” 7 zile din 7. Aceasta a relatat cum, pentru că a refuzat clienţii, fiind în perioada menstruaţiei, a fost bătută de matroană cu un cablu de casetofon. În zilele în care una dintre ele era indisponibilă din cauza problemelor medicale, celelalte fete, care se aflau acolo de bună voie sau tot forţat, erau obligate să „lucreze” mai mult.

Cezarea nu avea cum să evadeze, cu atât mai mult cu cât poliţiştii din localitate întreţineau relaţii sexuale cu fetele din acel bordel gratuit, pentru a se face că nu aud faptul că sunt ţinute forţat acolo. Prostituţia era legală, dar pentru proxenetism erau legi aspre, oamenii legii având şi beneficii financiare pentru a închide ochii la ilegalităţi.

Salvarea a venit de la un client, căpitan de vas, un bărbat cunoscut în societatea de acolo. Cezara i-a povestit drama prin care trecea, și după mai multe negocieri cu matroana rusă, grecul a reuşit să o convingă să-i dea voie Cezarei să părăsească bordelul pentru a se plimba cu el pe malul mării contra sumei de 2.500 de euro.

După ce s-au văzut liberi, Cezara și bărbatul grec au mers direct la poliție. „În secţia de poliţie, aceasta a recunoscut trei agenţi cu care a întreţinut relaţii sexuale în perioada în care a fost ţinută captivă, şi a depus plângere împotriva lor. Poliţia a deschis mai multe dosare penale pentru proxenetism şi trafic de persoane, iar pe toată durata procesului Cezara a beneficiat de protecţie din partea oamenilor legii. A locuit într-un apartament închiriat de Nikos pentru ea, care era păzit în permanenţă. Pentru că statul elen lupta conţinu pentru prevenirea proxenetismului şi a traficului de persoane, procesul nu a durat mai mult de trei săptămâni. Administratorii bordelului au fost arestaţi, iar fetele ţinute cu forţa, eliberate”, mai relatează dejeanul.ro.

Tânăra s-a întors în Dej pentru o scurtă perioadă de timp, însă s-a stabilit în Grecia. Cezara scrie în prezent o carte în care va relata abuzurile la care a fost supusă, dar şi ale altor femei, românce, care au trecut exact prin acelaşi lucru în Grecia sau Turcia.