O bandă de români din SUA a găsit o nouă modalitate prin care să-i păcălească pe americani. “Metoda rugăciunilor” este tactica ingenioasă pe care infractorii o foloseau ca să fure banii din donații, bijuteriile sau obiectele de artă din temple.

Metoda rugăciunilor este tactica folosită de o bandă de români ca să fure banii din donații, bijuteriile sau obiectele de artă din templele din SUA.

Metoda rugăciunilor, tactica folosită de o bandă de români pentru a jefui templele budiste din SUA

Potrivit Arkansas Times, care citează surse ale Poliţiei amerciane, patru românce care obişnuiau să meargă în templele budiste pentru a solicita rugăciuni pentru un membru al familiei. Odată intrate în templu, una dintre cele patru femei se prefăcea că are nevoie să meargă la toaletă şi distrăgea atenţia. În tot acest timp, celelalte furau banii şi bunurile găsite.

Norocul acestora s-a terminat pe 18 aprilie. În acea zi, ţinta celor patru românce a fost un templu budhist vietnamez. Acestea nu au fost lăsate să intre, din cauza faptului că întreaga ceremonie se face doar în vietnameză. Româncele nu au renunţat şi au insistat până când au fost date afară.

Două zile mai târziu, cinci femei şi un bărbat au intrat cu forţa în templu şi au furat tot ce au găsit acolo, de la banii donaţi şi până la bijuteriile şi obiectele valoroase de artă de acolo. Au fost însă surprinşi, iar reprezentanţii templului au chemat Poliţia, potrivit adevarul.ro.

Cei şase români au fost reţinuţi şi acuzaţi de tâlhărie şi complicitate la spargererea unor templele budiste. Între timp, poliţiştii au descoperit că nu este vorba de un caz izolat şi că românii au spart mai multe temple budiste din statele California, Arizona şi Oklahoima. Ei au fost arestatţi şi vor fi trimişi în judecată pe 7 iunie la curtea din Benton County.