Actualitate, Featured

O adolescentă din Gorj a cerut ajutor pe Facebook că o bate tatal

Un bărbat din oraşul Rovinari este cercetat de poliţişti, după ce, duminică seara, fiica lui a postat un mesaj pe pagina de Facebook a unei asociaţii, în care cerea ajutor. adolescentă a scris „Vă rog, ajutaţi-mă! Sunaţi la Poliţie. Mă băte tati”.

O fată de 15 ani, din oraşul Rovinari, a postat, duminică seara, pe pagina de Facebook a Asociaţiei Uniunea Femeilor din Gorj un mesaj în care cerea disperată ajutor. „Vă rog, ajutaţi-mă! Sunaţi la Poliţie! Mă bate tati că vorbeam la telefon (…) M-a închis în casă”, a scris fata, care a indicat şi adresa la care să meargă poliţiştii. Reprezentanţii asociaţiei au sesizat Poliţia în acest caz, iar fata şi tatăl ei au fost dusşi la secţie pentru audieri.

„Cazul minorei se află în evidenţa asociaţiei noastre, astfel că minora ne-a solicitat sprijin după ce a fost agresată de tată. De asemenea, situaţia familială a acestora este monitorizată şi de Direcţia de Protecţie a Copilului Gorj şi de Poliţia Rovinari. Adolescenta a beneficiat de consiliere psihologică, iar noi încercăm să îi fim alături pentru soluţionarea problemelor pe care le întâmpină”, a precizat, pentru MEDIAFAX, Andreea Popa, purtătorul de cuvânt al Asociaţiei Uniunea Femeilor din Gorj.

Poliţiştii au deschis un dosar penal în acest caz.

„Având în vedere aspectele semnalate, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Rovinari s-au deplasat la adresa indicată, unde a fost identificată minora de 15 ani, din oraşul Rovinari, şi tatăl acesteia, de 38 de ani, din aceeaşi localitate. S-a luat măsura conducerii acestora la sediul Poliţiei, pentru efectuarea de verificări şi luarea măsurilor legale. Bărbatului i-a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violenţă în familie”, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Victor Ţuhaşu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

O echipă din cadrul Direcţiei Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj a mers, luni, la locuinţa fetei, fiind dispusă o amchetă.

„Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Gorj s-a autosesizat în urma apariţiei în presă a cazului minorei de 15 ani, care susţine că a fost bătută de tatăl ei. O echipă pluridisciplinară din cadrul DGASPC Gorj se deplasează la faţa locului pentru a evalua situaţia”, a declarat Minodora Sucea, purtătorul de cuvânt al DGASPC Gorj.

Surse apropiate anchetei au precizat, pentru MEDIAFAX, că tatăl acuzat de violenţă în familie ar fi declarat la audieri că a închis-o pe fată în locuinţă, întrucât aceasta ar fi vrut să plece de acasă.