Economic, Featured

Numărul pensiilor speciale, în creștere semnificativă

Numărul celor care primesc pensii speciale a creșcut cu 175 în luna martie 2020 faţă de anul trecut. Jumătate dintre aceştia sunt foşti magistraţi.

Astfel, potrivit Casei Naţionale de Pensii, faţă de anul trecut, numărul pensiilor speciale din luna martie a creștere cu 175 de persoane.

Dintre aceştia, aproape jumătate sunt procurori şi judecători care câştigă în medie, potrivit CNPP, mai bine de 18.000 de lei pe lună.

La începutul acestui an au fost foarte multe proteste ale magistraţilor când senatorii au votat eliminarea pensiilor speciale. De atunci, însă, nu s-a mai auzit nimic de acest subiect.

Potrivit, de asemenea, statisticilor Casei Naţionale de Pensii, aproape 1.800 de persoane care lucrează în instanţe, grefieri sau personal auxiliar, primesc şi ei pensii speciale. De data aceasta este vorba de sume mult mai mici, de aproape 4.700 de lei în medie pentru fiecare persoană.

În acelaşi timp, aproape 1.500 de persoane care lucrează în aviaţia civilă sunt şi ele pe lista celor care primesc pensii speciale. Aici, media lunară a pensiei este de peste 11.000 de lei.

În aceste statistici ale Casei Naţionale de Pensii nu sunt menţionate şi pensiile foştilor angajaţi ai Ministerului de Interne, MApN sau alte instituţii militarizate din România. În cazul acesta, este vorba de mai mult de 170.000 de persoane care primesc pensii speciale.

Mai mult, nici foştii parlamentari nu sunt trecuţi în aceste statistici. În total, peste 700 de foşti senatori şi deputaţi primesc pensie specială.

 

blank