În lunile martie şi aprilie, numărul anunţurilor imobiliare din Capitală a scăzut cu până la 65%, se arată într-o evaluare făcută de companiei de consultanță SVN România.

Prețurile apartamentelor au rămas relativ constante

Preţurile apartamentelor vechi cu trei camere stagnează, în timp ce numărul de anunţuri a scăzut în ultimele trei luni. Preţurile apartamentelor vechi cu 3 camere din Capitală au stagnat la nivelul lunii mai, faţă de aprilie la 96.500 de euro, fiind în medie cu doar 100 de euro sub cele de luna anterioară, potrivit Mediafax.

„Pandemia a avut până acum efectul pe care l-au avut tensiunile sociale în primăvara anului trecut, tensiuni care s-au calmat după alegerile europarlamentare şi alte evenimente din aceeaşi perioadă”, au explicat reprezentanţii SVN România.

70% dintre proprietari au în vedere o scădere de preţ pentru imobilele scoase la vânzare
În contextul situației create de răspândirea COVID-19, Indicele Imobiliare.ro relevă că în luna mai a avut loc, la nivel național, o scădere moderată, de 1,4%, a prețurilor solicitate pe segmentul apartamentelor, după un recul de 1,7% consemnat în luna aprilie; prețul mediu solicitat pentru o asemenea unitate locativă, indiferent de anul de construcție, a ajuns, astfel, la 1.348 de euro pe metru pătrat util (față de 1.367 de euro pe metru pătrat la finele lunii anterioare). Spre deosebire de aprilie, când tendința descendentă a prețurilor s-a făcut simțită doar în Constanța, de data aceasta patru dintre cele șase centre regionale monitorizate constant de Imobiliare.ro au consemnat scăderi

În același timp, 70% dintre proprietari au în vedere o scădere de preţ pentru imobilele scoase la vânzare, iar 98% sunt deschişi să facă vizionări în urma relaxării restricţiilor de circulaţie, folosirea echipamentelor de protecţie fiind o condiţie esenţială, relevă un studiu imobiliare.ro.