Life

Nu-ti poti gasi un iubit? Afla de ce barbatii nu se dau la tine

Multe femei singure se intreaba de ce barbatii nu le abordeaza cand ies in oras, fara sa-si dea seama ca adesea ele-si saboteaza sansele de a intalni un partener nou de relatie!

Petrec cate doua ore in baie cu toata dichiseala si, totusi, cand ies in oras cu gandul sa cunoasca un barbat nou nimeni nu le abordeaza sau, dimpotriva, dar cate un neica nimeni intra in vorba cu ele. Este cazul a destul de multe femei singure in cautare de parteneri. In pofida eforturilor lor, totusi, barbatii care, in ochii femeilor, au potential de parteneri de relatia stau departe.

In astfel de situatii, este firesc ca femeile in cauza sa se intrebe “De ce?”: “M-am coafat, m-am imbracat frumos, provocator chiar, m-am machiat si totusi niciunul? Niciunul?”

Raspunsul la intrebare ar putea fi mai aproape decat isi dau ele seama: deseori, chiar in oglinda. Un studiu recent a demonstrat ca principalul motiv pentru care barbatii nu abordeaza unele femei, chiar daca sunt atragatoare, este reticenta care se poate citi de pe expresia fetei. Pe “romaneste”, nu se dau la tine pentru ca pe fruntea ta scrie “Du-te dracului!”

Fara sa-si dea seama, multe femei par inabordabile chiar daca se afla doar cu o prietena intr-un bar. Aceasta trasatura usor de citit de pe chipurile femeii este principala cauza pentru care barbatii nu intra in vorba, nu cocheteaza si nu incearca sa aiba vreun contact cu femeile respective. Cei care incearca totusi sunt fie prea invaluiti in aburii alcoolului, fie nu sunt capabili sa sesizeze si sa citeasca expresii ale fetei.

Exceptandu-i pe acestia, 55% din barbati nu abordeaza o femeie care le da impresia de “inabordabile”. Daca luam in considerare teama de respingere intrinseca oricarui barbat, este de la sine inteles de ce ei nu-si incearca norocul cu femeile pe fruntile carora scrie “Du-te dracului!”. Insa ingrijorator este ca, de cele mai multe ori, femeile nu-si dau seama ca transmit impresia de a fi inabordabile. Cum reusesc totusi sa o faca? Ei bine, din limbajul corpului, care este mai sofisticat decat multi dintre noi ne dam seama.

Femeile care par inabordabile (chiar si atunci cand ar vrea sa fie abordate) stau adesea cu bratele incrucisate, de parca ar fi vesnic in defensiva. Mai mult, dau senzatia ca ar fi mereu plictisite de cei din jur. Nu rad, nu zambesc si stau mai mereu cu nasul in telefonul mobil. Mai mult, daca ridica privirea, cu siguranta sunt cat se poate de incruntate, chiar si fara a avea motiv.

Asadar, pentru a nu mai da impresia ca este inabordabila, o femeie trebuie sa stea, inainte de toate, dreapta, cu pieptul inainte chiar si cand sta pe un scaun incomod, sa priveasca inainte, inapoi, in stanga si in dreapta senina, cu un usor zambet pe chip, iar daca este insotita de cineva sa rada. O femeie vesela va fi intotdeauna mai usor de abordat decat un inchistata.

blank
blank