Șeful Executivului se află, miercuri, la Bruxelles. Dăncilă a participat la Summit-ul social tripartit și a avut, de asemenea, o întrevedere cu prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Ulterior întrevederii cu Timmermans, Comisia Europeană a transmis că prim-vicepreședintele CE a discutat din nou cu premierul despre situația din justiție și despre acțiunile pentru implementarea recomandărilor MCV, urmând să fie obținute curând rezultate concrete, informează Mediafax.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat, miercuri, la Bruxelles, că majorarea pensiilor și salariilor peste nivelul inflației au condus la creșterea puterii de cumpărare în România și la o ajustare substanțială a nivelului de trai al cetățenilor.

„Măsurile implementate la nivel național au condus la ajustări substanțiale în nivelul de trai al cetățenilor. Puterea de cumpărare a crescut datorită majorărilor de pensii și salarii peste nivelul inflației. Cu titlu de exemplu, în doi ani puterea de cumpărare la nivel național a crescut cu 20,6%, raportat la salariul mediu”, a declarat Viorica Dăncilă, la Summit-ul social tripartit, care a avut loc miercuri la Bruxelles.

Premierul a afirmat că România se numără printre statele membre ale UE cu cele mai ridicate niveluri ale creșterii economice.

Citeste si...
Sfat pentru „băutorii geniali“: „Nu beţi niciodată whisky cu gheaţă“

„România a susținut, în mod constant, nevoia și importanța asigurării unui standard de viață cât mai ridicat al cetățenilor. În acest sens, pe lângă demersurile întreprinse la nivel european, pe care România le-a susținut în mod activ și constant, în plan intern au fost luate măsuri concrete menite să contribuie atingerea obiectivului de convergență. Din această perspectivă, o prioritate a Guvernului României a reprezentat-o reflectarea evoluției pozitive a economiei – după cum știți, România se numără printre statele membre cu cele mai ridicate niveluri ale creșterii economice – în nivelul de trai al cetățenilor. Una dintre măsurile implementate deja a vizat asigurarea unui nivel salarial adecvat în domenii cheie, precum cel al sănătății sau învățământului. Conform datelor Institutului Național de Statistică din România, aceste sectoare au înregistrat cel mai puternic ritm de creștere a venitului net în perioada ianuarie 2018 – ianuarie 2019, în învățământ creșterile salariale fiind de 36% iar în sănătate de 30%”, a adăugat Dăncilă.