IT&C

Nu-l vor pe Diaconescu la Oltchim. Ponta prefera un investitor rus

Nu-l vor pe Diaconescu la Oltchim. Ponta prefera un investitor rus

 blank

Vineri, Dan Diaconescu a castigat prin licitatie pachetul majoritar al firmei familentare, Oltchim Ramnicu Valcea. Ministrul economiei, Daniel Chitoiu si premierul Victor Ponta preferau un investitor strain din Rusia si concret compania TISE care s-a aratat interesata de Oltchim inca din primavara acestui an.

 

Dan Diaconescu a devenit actionar majoritar la combinatul Oltchim, insa acesta este privit cu scepticism de catre oficialii statului roman. Ministrul economiei, Daniel Chitoiu a tinut sa precizeze ca de combinatul falimentar era interesata compania rusa, TISA care a trimis o scrisoare de intentie in primavara 2012. Ulterior intentiile de a cumpara Oltchim au fost amanate, dar niciodata reprezentanti rusi nu s-au retras din cursa. Cu toate acestea, Dan Diaconescu a fost cel care a castigat, aducand dupa el multe promisiuni si o serie de critici.

 Guvernul are un plan B

 

Premierul Victor Ponta prefera sa se abtina de la comentarii.Nu este vorba despre Dan Diaconescu, ci de orice investitor serios, dar, in situatia in care nu exista posibilitati sau nu exista bani, dati-mi voie sa fiu rezervat”, a declarat premierul inainte de a vizita o fabrica din Slatina, repusa pe picioare de un alt investitor rus. Ponta a tinut sa precizeze ca exista si un plan B in cazul in care privatizarea Diaconescu nu se va concretiza, mai ales ca inaintea investitorului tot ce conteaza e productivitatea combinatului Oltchim si salariile angajatilor. Premierul Victor Ponta nu a divulgat detaliile variantei de urgenta.

 

blank