Actualitate

Nu-i de bine! Românii sar la gâtul lui Merkel și Juncker

În urma atentatelor de la Bruxelles în care au murit peste 30 de oameni şi alţi 200 sunt răniţi, au apărut tot felul de reacții ale aleşilor din România. Unii au deplâns situația tragică, alţii și-au arătat solidaritatea sau au criticat.

Totuşi, sunt voci cau au cerut chiar demisia mai marii Europei, Angela Merkel şi Jean Claude Juncker. Demnitarii români Radu Popa și Cristian Bodea au avut sânge în instalaţie şi au cerut demisiile celor doi.

„Pentru ca a fost principalul susținător al politicii de deschidere a granitelor în Europa, pentru că a facut presiuni politice inadmisibile asupra liderilor europeni pentru primirea migrantilor, pentru că a încălcat unul dintre drepturile fundamentale cuprinse în CARTA DREPTURILOR FUNDAMENTALE A UNIUNII EUROPENE la art.6 și anume dreptul la libertate și la siguranță, iar asta avut consecințe deosebit de grave pentru cetățenii UE, pentru că a sfidat opinia publică europeană și a pus în pericol siguranța cetățenilor pe spațiul UE, cu implicații grave în economia zonei UE, pentru că a compromis iremediabil sentimentul de apartenență la o lume sigură și civilizată, pentru morții și pentru răniții care au avut de suferit în urma atentatelor de la Paris și de la Bruxelles, două nenorociri devenite posibile prin introducerea principiului asumării cotelor pentru care el a militat puternic și de care îl consider principalul vinovat, CER DEMISIA LUI Jean Claude Junker din funcția de Președinte al Comisiei Europene!

E inutil să-i cer, turistului care a fost ales să se plimbe cu funcția de președinte al României în buzunar, vreo reacție. Singura lui grijă a fost să bânguie un mesaj de pe promter. PENIBIL…Dacă am avea puțină demnitate, ne-am bate pentru cetățenii care (ne) votează, adică ne plătesc huzurul. Dar pentru că liderii politici ai marilor partide au devenit slugile mute ale unei supraputeri, tăcerea este forma lor de slugărnicie. Singura voce clară care a spart această baricadă a fost cea a lui Traian Băsescu, dar corul mimilor încearcă să o acopere.

Dacă am avea puțină demnitate, ne-am aminti că avem toate drepturile, doar pe acela de a-i ucide pe alții cu nepăsarea noastră, nu-l avem”, a scris Radu Popa pe pagina sa de Facebook.

Senatorul PNL Cristian Bodea nu s-a lăsat mai prejos: „ Va dau o veste rea si una buna..Cea rea e ca vor trebui sa mai moara multi oameni pentru ca doamna Merkel sa isi dea demisia.Cea buna e ca la cate zeci de mii de interceptari se fac in Romania, teroristii nu pot nici sa faca pipi fara sa stie serviciile noastre, d-apoi sa mai si puna bombe. Cine e atat de inconstient sa primeasca nebunul in casa, sa nu se mire cand se va trezi cu toporul in cap…” scroe Cristian Bodea.

blank
blank