Actualitate, Stiri

„Nu fabricaţi ştiri senzaţionale pe seama copiilor de la grădiniţa Pink Lemon!”

 Nu fabricaţi ştiri senzaţionale pe seama copiilor de la grădiniţa Pink Lemon!

După ce nişte tabloide, dar şi RTV, au intrat cu bocancii în viaţa Danei Nicolaescu, dar nu numai, pecinginea urât mirositoare întinzându-se şi peste activitatea unor copilaşi de la grădiniţa unde soţia regizorului este acţionar, mai multe persoane, dar şi părinţii micuţilor de la acestă unitate de învăţământ, au luat atitudine printr-o scrisoare deschisă. Ea, scrisoarea, este adresată jurnaliştilor, autorităţilor, societăţii civile şi face apel la onestitate şi bun simţ şi, poate, citind-o, se mai potolesc şi aceia dintre noi care aleargă după senzaţional cu orice preţ. Indierent peste câte cadavre calcă. Prezentăm, mai jos, această scrisoare:

Nu fabricaţi ştiri senzaţionale pe seama copiilor de la gradiniţa Pink Lemon

Ieri, 8 ianuarie 2013, câţiva “jurnalişti” au dat buzna, în timpul orelor de curs, în gradiniţa Pink Lemon. Imaginile difuzate de televiziunea RTV arată abuzul incalificabil al angajaţilor televiziunii. Motivul invocat este faptul că Dana Nicolaescu este una dintre acţionarele instituţiei. Noi, părinţii copiilor cursanţi de la Pink Lemon am ales această grădiniţă pentru calitatea serviciilor sale, pentru profesionalismul celor angajaţi în educaţia copiilor noştri, pentru multiculturalismul şi valorile democratice predate celor mici, nicidecum pentru mondenităţi jurnalistice sau de altă natură.

Constatăm cu legitimă îngrijorare că o parte dintre dumneavoastră consideraţi de interes public faptul că Dana Nicolaescu este una din asociatele Pink Lemon SRL. Cu toate acestea, credem că o simplă ştire – dacă dumeavoastră, profesionişti în comunicare publică, găsiţi informaţia ca fiind relevantă – ar fi fost de ajuns. Însă, pentru noi, ca părinţi, este de netolerat ca cineva să intre pe proprietatea grădiniţei fără permisiunea educatorilor şi a noastră. Cu atât mai mult jurnalişti la vânătoare de exclusivităţi irelevante publicului larg.

Astfel, pe această cale, vă solicităm public să nu mai bruiaţi orele de curs în care copiii noştri învaţă să devină cetăţeni şi nu obstrucţionişti ai proceselor educaţionale, ignoranţi, avizi după cancanuri. Renunţaţi la tehnici de gherilă media într-o grădiniţă.

Dezamăgiţi de etica unor jurnalişti şi instituţii de presă,
Părinţii Pink Lemon”.

Apelul, de bun simţ, vine după ce foarte mulţi cetăţeni, fie ei înregimentaţi în presă, precum colegii de la RTV, fie oameni care activează în alte domenii, au ridicat, de asemenea, glasul şi au cerut să se înceteze cu manipularea maselor, aruncarea cu noroi în memoria unu mare artist, cu josniciile şi mizeriile fără precedent. N.M.