O casă din Neamţ a ars până în temelii, iar concluzia specialiștilor ajunsă la fața locului a fost simplă: ”scurtcircuit la un cablu electric defect”. Surpriza avea să vină abia mai târziu, după ce proprietarul casei a declarat cu nonșalanță că nu mai are curent electric de mai bine de patru ani, pe motiv de neplată. 

În data de 19.10.2017 la ora 01:30, Dispeceratul Integrat ISU – Ambulanță al județului Neamț a fost anunțat, prin Sistemul național unic pentru apeluri de urgență „112”, despre producerea unui incendiu la o locuinţă în oraşul Roznov, satul Slobozia.

În urma evenimentului au ars: cca. 80 mp acoperiş din lemn cu învelitoare din tablă, cca. 10 mp acoperiş cu învelitoare din azbociment, cca. 5 ml gard din lemn, tâmplărie din lemn şi obiecte de mobilier din bucătăria locuinţei, haine şi bunuri personale. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost ,,scurtcircuit la un cablu electric defect”.

Proprietarul avea să vină ulterior cu o replică în contradicție cu verdictul specialiștilor, mai ales că acesta nu mai avea acces la curent electric de mai bine de patru ani de zile, deoarece a fost decuplat pe motiv de neplată și în acest interval de timp nu prea a locuit la acea adresă. ”Niciodată nu am avut nicio instalație improvizată, foloseam o lanternă. Contorul și tot sunt sunt sigilate de EON.”, a precizat acesta, potrivit presei locale.