IT&C, Stiri

Novartis lansează lentilele inteligente

Compania farmaceutica elvetiana Novartis a anuntat dezvoltarea primei lentile de contact SMART, un gadget destinat celor care sufera de diabet.

lentilele_de_contact_inteligente_gadgetreport_26369200

Novartis a cumparat tehnologia dezvoltata de Google si a adaptat-o pentru necesitatile bolnavilor de diabet. Cu ajutorul lentilei, senzorii speciali analizeaza fluidul din ochi si masoara, astfel, nivelul de glucoza.

Datele sunt transmise catre telefonul mobil, care le prelucreaza cu o aplicatie dedicata. Astfel ca bolnavii isi pot monitoriza evoluţia bolii, la un nivel fără precedent.

Novartis afirma ca vrea sa extinda aplicatiile lentilelor inteligente si la alte afectiuni, iar principala tinta o reprezinta bolile ochilor.

GadgetReport.ro relata, recent, pe larg despre inventia lentilelor inteligente, brevetata de Google. Noua tehologie isi propune sa aduca informatia direct pe lentila de contact, pe o camera in miniatura.

Ganditi-va la posibilitatea ca, in viitor, sa vizionati imagini si informatii de pe internet (text,foto, video) prin intermediul lentilelor de contact sau sa primiti detalii despre traseul dorit prin intermediul unui GPS conectat la aceste dispozitive.