Novak Djokovici, liderul ATP, a câştigat, duminică, pentru a doua oară turneul de la Roland Garros.

Novak Djokovici a câştigat turneul de Roland Garros. Este al 19-lea troufeu de grand slam câştigat de sârb.

Novak Djokovici a câştigat turneul de Roland Garros. Revenirea spectaculoasă a sârbului după ce era condus cu 0-2 la seturi în finala cu Tsitsipas

Acesta este al doilea titlu de la Roland Garros, adjudecat de Novak Djokovic. Sârbul a câștigat la Open-ul Francez și în 2016 atunci când l-a învins, în finală, pe Andy Murray, cu scorul de 3–6, 6–1, 6–2, 6–4.

Djokovici l-a învins în finală pe grecul Stefanos Tsitsipas, numărul 5 mondial, scor 6-7 (6), 2-6, 6-3, 6-2, 6-4, în patru ore şi 11 minute. Pentru Djokovici este al 84-lea trofeu la simplu din carieră, al treilea din acest an (după Australian Open şi Belgrad). La Roland Garros, sârbul s-a mai impus în 2016.

Novak Djokovici a devenit primul jucător care a câştigat de cel puţin două ori cele patru grand slam-uri în Era Open.

„Salutare tuturor! Vă mulțumesc că ați fost aici. Atmosfera a fost electrizantă. Mulțumesc echipei mele, familiei mele, tuturor celor care m-au ajutat și au fost aici să mă susțină. Am jucat atât de multe ore împotriva multor campioni.

Este dificil pentru mine, dar am reușit să înving și am crezut mereu în capacitatea mea de a reveni. Este un vis care s-a realizat din nou! Vă mulțumesc. E un privilegiu să fiu aici alături de Jim Courier și Bjorn Borg.

Înțeleg ce simte Stefanos și cât de dificil este, dar cu siguranță această luptă îl va ajuta în viitor. Felicitări ție și echipei tale. Am căutat motivație suplimentară azi. O mare motivație pentru mine sunt cei doi copii ai mei, familia mea. Fără ei nu mă pot afla aici pe teren.

E un efort de echipă. Sunt foarte mulțumit și fericit și vreau să continui să joc pentru public. Îmi voi aminti acest moment toată viața”, a declarat Novak Djokovic, la finalul partidei cu Stefanos Tsitsipas.