Novak Djokovic
Featured, Sport

Novak Djokovic, la un pas să rateze Australian Open. Vezi de ce

Prezența liderului mondial ATP Novak Djokovic la ediția de anul viitor a Australian Open este pusă sub semnul întrebării, ca urmare a deciziei sârbului în legătură cu vaccinarea împotriva COVID-19.

Informația vine chiar de la tenismen, care s-a arătat precaut în legătură cu participarea sa la primul Grand Slam al anului viitor, în contextul în care statul Victoria, unde are loc competiția, impune restricții dure pentru persoanele nevaccinate, informează Digi Sport.

Novak Djokovic nu vrea să spună dacă s-a vaccinat sau nu
Liderul mondial a refuzat să le spună jurnaliștilor dacă s-a vaccinat sau nu, susținând că aceasta este o chestiune privată de care ar putea să profite unele persoane.

„Lucrurile sunt aşa cum sunt şi încă nu ştiu dacă voi merge la Melbourne. Nu voi spune dacă am fost vaccinat sau nu, este o chestiune privată şi o întrebare nepotrivită. Oamenii merg prea departe în aceste zile şi îşi iau libertatea de a pune întrebări şi a judeca o persoană. Orice ai răspunde, da, nu, poate, mă gândesc, vor profita”, a declarat Novak Djokovic într-un interviu acordat unui cotidian din Serbia.

În Victoria, vaccinarea este obligatorie pentru sportivii profesioniști care concurează în ligile sportive naționale.

Premierul statului australian Victoria, Daniel Andrews, a declarat că există posibilitatea ca Djokovic să nu primească viză dacă nu este vaccinat.

„Nu cred că orice jucător de tenis nevaccinat va obţine o viză pentru a intra în această ţară. Şi dacă ar obţine viză, probabil că ar trebui să stea în carantină pentru două săptămâni, în timp ce restul jucătorilor nu. Sportul profesionist face parte din acea listă în care participanţii trebuie să fie vaccinaţi cu cel puţin două doze”, a spus Daniel Andrews.

Australia se pregăteşte să-şi redeschidă graniţele, în noiembrie, după 18 luni de restricţii. Deschiderea se va face treptat, nu toate statele deodată.

Novak Djokovic este jucătorul cu cele mai multe titluri obținute la Australian Open. El a câștigat acest turneu de nouă ori, în 2008, 2011, 2012, 2013, 2015, 2016, 2019, 2020 şi 2021.