Novak Djokovic
Sport

Novak Djokovic, dat disparut, dupa revenirea la Belgrad

Novak Djokovic (34 de ani) a ajuns în cursul zilei de luni la Belgrad, după ce a fost expulzat din Australia.

Novak Djokovic rămâne la Belgrad, ascuns de ochii presei

Liderul mondial a fost așteptat de o “armată” de jurnaliști și de sute de fani la aeroport, însă a reușit să-i “dribleze” și a plecat fără să dialogheze cu presa.

Imediat după ce autoritățile australiene au decis să-i anuleze viza definitiv, Novak Djokovic a postat un comunicat, pe rețelele sociale, în care și-a exprimat dezamăgirea pentru că nu poate participa la această ediție a Australian Open.

Aceasta a fost singura reacție a sportivului, care de atunci nu a mai publicat absolut nimic pe rețelele sociale. Novak Djokovic a refuzat dialogul cu presa și la sosirea în Serbia și de luni de la prânz, când a ajuns la Belgrad, nimeni nu mai știe nimic de el.

Jurnaliștii sârbi au luat legătura cu mama lui Novak, Dijana Djokovic, care le-a transmis că “Nole” va mai rămâne la Belgrad pentru câteva zile. De asemenea, Dijana a confirmat că în această perioadă fiul ei nu va da niciun fel de declarație.

Imediat după decizia instanței, presa din Serbia a scris că între Novak Djokovic și Tennis Australia ar exista o înțelegere, conform căreia sportivul să nu mai dea nicio declarație legată de acest caz până la încheierea Australian Open 2022.

Novak Djokovic și îmbrățișarea cu fratele său, Djordje

Novak Djokovic (34 de ani) a pierdut procesul cu autoritățile australiene, astfel că viza sa a rămas anulată, iar liderul mondial a fost expulzat din Australia.

Sportivul a părăsit orașul Melbourne în ziua de duminică, atunci când a plecat spre Dubai. Ulterior, din Emiratele Arabe Unite, “Nole” a zburat în țara natală. Liderul mondial a ajuns la Belgrad luni, în jurul prânzului, și a fost așteptat de o “armată” de jurnaliști și de susținători.

Novak Djokovic a evitat întâlnirea cu presa și a părăsit aeroportul “Nikola Tesla” fără să dialogheze cu reprezentanții mass-media. Novak a fost așteptat la aeroport de familie, iar fratele său, Djordje, a fost primul care l-a întâmpinat.

Îmbrățișarea emoționantă dintre cei doi a fost surprinsă de o persoană prezentă la aeroport, iar imaginea a fost postată pe rețelele sociale (FOTO AICI). “Poza care a mișcat Serbia! Emoție fraternă: toată lumea vorbește despre îmbrățișarea lui Novak cu Djordje.”, titrează cotidianul Blic.

Ulterior, Novak Djokovic a “dispărut” de la aeroport, fără a da ochii cu presa și cu suporterii veniți să-l întâmpine.

Prima reacție a lui Novak Djokovic după ce a pierdut procesul cu Australia
Novak Djokovic (34 de ani, locul 1 ATP) a reacționat rapid după decizia Curții, în urma căreia a pierdut procesul cu Australia.

”Sunt extrem de dezamăgit de decizia Curții de a respinge cererea mea de revizuire judiciară a deciziei ministrului de a-mi anula viza, ceea ce înseamnă că nu pot rămâne în Australia și nu pot participa la Australian Open!”, a fost prima reacție a lui Djokovic.

Trei judecători i-au respins în unanimitate recursul lui Nole. Ei au susținut că, într-un timp nu foarte îndelungat, va apărea și motivarea deciziei.

”Respect decizia Curții și voi coopera cu toate autoritățile în toate demersurile care vor urma pentru a pleca din această țară. Nu m-am simțit deloc confortabil să fiu în centrul atenției în ultimele săptămâni, dar sper că acum putem cu toții să ne concentrăm pe joc și pe turneul pe care îl iubesc.

Aș dori să le transmit toate gândurile mele bune celor care sunt implicați la Australian Open, jucătorilor, oficialilor turneului, celor din staff, voluntarilor.

În final, aș vrea să le mulțumesc celor din familia mea, fanilor mei, prietenilor, echipei mele, dar și celor din Serbia pentru felul și modul în care m-au susținut.

Toți ați fost o mare sursă de energie pentru mine.”, se arată în scrisoarea pe care Djokovic a făcut-o publică, la foarte puțin timp după ce a pierdut procesul cu Australia.