IT&C, Stiri

Noul iPhone, dezamagire la numai cateva zile dupa lansare

Noile telefoane Apple nici nu s-au lansat bine pe piata ca au si inceput sa fie criticate. La doar doua zile dupa lansare, un grup de hackeri din Germania a reusit sa sparga noul si controversatul sistem de securitate propus de companie, scannerul pentru amprenta.

analysts-the-iphone-5s-coming-this-summerSistemul de Touch ID a fost pacalit cu o amprenta falsa, aratand cat de usor poate fi spart in comparatie cu vechiul sistem de parolare.

“Asa cum spunem de ani de zile, amprentele nu ar trebui folosite pentru a securiza nimic. Ne lasam amprentele peste tot si este foarte usor sa fie copiate si furate”, au declarat germanii.

Sigur de vulnerabilitatea securitatii noului smartphone Apple, Nick DePetrillo, expert in sisteme de securitate, a lansat chiar si un concurs online cu un premiu de 10.000 de lire pentru cel care va reusi sa sparga securitatea noului model iPhone.

Noile smartphone-uri sunt totusi si “foarte greu de reparat”, potrivit specialistilor, lucru aflat in contradictie cu promisiunile companiei de a schimba componentele defecte ale telefoanelor utilizatorilor, fara a fi nevoiti sa isi inlocuiasca direct telefonul.

Un alt neajuns il constituie durata de viata a bateriei, care mai mult ca sigur ii va nemultumi pe utilizatori, tinand doar pentru 400 de incarcari complete.