Tulpina din Africa
Actualitate

Noua Tulpină din Africa de Sud de COVID, lovitură pentru românii care plănuiau să plece în Africa de sărbători

Noua Tulpină din Africa de Sud  va apărea la noi în țară în preajma sărbătorilor de iarnă, Românii care plănuiau să ajungă în destinații exotice primesc o grea lovitură. O nouă tulpină de COVID-19, răspândită în regiunile din Africa de Sud pune pe jar autoritățile din întreaga lume, din cauza riscurilor ce vizează creșterea rezistenței virusului la vaccin și nivelul mult mai ridicat de transmitere.

Noua Tulpină din Africa de Sud de COVID, lovitură pentru românii care plănuiau să plece în Africa de sărbători. Ţările africane, în topul preferinţelor românilor pentru sărbătorile de iarnă

Țot mai multe țări au început să anuleze zborurile din Africa de Sud. De asemenea, este așteptată o decizie radicală la nivelul UE.

Măsurile vor avea ca impact anularea vacanțelor pentru mulți români care au făcut din timp rezervări pentru destinații exotice de Crăciun și de Anul Nou. De asemenea, veștile nu sunt deloc bune pentru toate țările din Africa, devenite în ultimii ani destinații preferate de tot mai mulți români.

Este bine cunoscut faptul că în preajma sărbătorilor de iarnă cresc rezervările pentru destinațiile exotice. Este o tradiție deja ca tot mai mulţi români să dea frigul de la noi pe căldura din țările africane, vizate acum de răspândirea noii tulpini de COVID-19. Mai mult, din cauza pandemiei, în acest an cele mai multe rezervări făcute de români pentru Revelion şi sărbătorile de iarnă au fost pentru ţări din Africa!

Românii obișnuiesc de ani buni să serbeze Crăciunul sau Anul Nou în state exotice, iar zone precum Zanzibar sau Kenya au devenit foarte populare chiar în contextul pandemiei. Dar, de asemenea, sunt vizate şi ţări precum Africa de Sud, Namibia, Botswana, Zimbabwe, afectate direct de noua tulpină mutant. Vizate de restricții ar putea fi și destinații tradiționale, precum Egiptul, dar chiar şi insulele Canare.

Tarifele pentru astfel de destinații pleacă de la 1.000 – 1.200 de euro, iar pe partea de Crăciun şi Revelion, tariful este mult mai crescut, ajungând până la 1.500 de euro pentru un pachet.

Statele care au introdus restricții de călătorie pentru Africa
Până acum, următoarele țări au impus restricții de călătorie pentru Africa de Sud:

Regatul Unit a impus restricții în șase țări, inclusiv Africa de Sud, Namibia, Zimbabwe, Botswana, Lesotho și Eswatini

Singapore a plasat șapte țări pe lista roșie
Japonia a implementat restricții din șase țări, potrivit unei surse locale

Israelul a interzis călătoriile din Africa de Sud și le-a interzis cetățenilor săi să viziteze șapte țări din regiunea sud-africană

Germania interzice călătoriile din Africa de Sud, permițând doar cetățenilor germani să intre în țară
Italia a interzis intrarea tuturor celor care au vizitat țări din sudul Africii în ultimele două săptămâni
De asemenea, Republica Cehă a instituit o interdicție care intră în vigoare sâmbătă
Detalii despre noua tulpină COVID-19

O nouă tulpină SARS-COV-2 amenință eficiența serurilor anti-COVID-19. Varianta mutantă a fost depistată în Africa de Sud. „Din păcate, am detectat o nouă variantă, care constituie o sursă de îngrijorare în Africa de Sud”, a declarat virusologul Tulio de Oliveira cu prilejul unei conferinţe de presă online, potrivit France24.

Este vorba despre varianta B.1.1.529, care prezintă un număr „extrem de ridicat” de mutații, potrivit cercetătorilor din Africa de Sud. Noua variantă s-a răspândit rapid în cea mai populată provincie sud-africană, Gauteng și ar fi prezentă și în alte opt zone.

„Deşi datele sunt limitate, experţii noştri lucrează peste program cu toate sistemele de supraveghere stabilite pentru a înţelege noua variantă şi potenţialele sale implicaţii”, a precizat Institutul Naţional pentru Boli Transmisibile din Africa de Sud într-un comunicat.