COVID
Actualitate

Nou val de infecții cu COVID. Zeci de copii internați

Numai în ultimele ore,18 copii au ajuns la Spitalul „Grigore Alexandrescu” cu simptome de infecție cu COVID.

Odată cu răcirea vremii, dar și cu intrarea copiilor în colectivitate, numărul cazurilor de COVID este în creștere. În ultimele ore, cadrele medicale de la Spitalul „Grigore Alexandrescu” din București au internat tot mai mulți minori cu simptome specifice infecției.

Numărul infecțiilor cu COVID este în creștere

Autoritățile au anunțat recent că în ultimele două săptămâni, numărul infectărilor cu COVID a fost pe o pantă ascendentă. Nu doar adulți, ci și tot mai mulți copii ajung la secțiile de pediatrie cu simptome specifice infecției cu virusul. La Spitalul „Grigore Alexandrescu” din Capitală, medicii au internat numai în ultimele ore 18 minori. Printre pacienți se numără și bebeluși.

COVID

Reprezentanții unității spitalicești spun că minorii internați sunt de toate vârstele. Numai pe durata ultimei gărzi, la Unitatea de Primiri Urgențe, 18 pacienți minori, pozitivi simptomatici au fost internați la pediatrie.
Cadrele medicale spun că la Grigore Alexandrescu, toate secțiile de au saloane cu minori infectați cu COVID, internați. Din cele 25 de paturi repartizate pe fiecare secție, între 4 și 6 sunt ocupate de pacienți cu COVID. Excepție în acest sens fac secțiile de chirurgie.

„Vorbim în principal de secţiile de pediatrie, 4 secţii, pe secţia de chirurgie nu avem copii internaţi cu COVID. Pe fiecare secţie sunt 25 de paturi, cam 4-5-6 sunt ocupate de pacienţi cu COVID. Copiii diagnosticaţi cu COVID sunt de toate vârstele, cei mai mici au câteva luni.”, explică un reprezentant al Spitalului Grigore Alexandrescu.

Simptomele cu care pacienții minori sunt aduși de părinți la camerele de gardă sunt tusea, febra, disfonia. De asemenea, copii cu vârste predominant mici sunt internați cu pneumonii, bronșiolite sau laringite. Medicii recunosc că dincolo de acestea, predomină infecțiile cu COVID.

„Au tuse, febră, disfonie, adică răguşeală. Se internează cu laringită, deshidratare, bronşiolite, pneumonii. Predomină coronavirusul şi rinovirusul„, a explicat medicul Raluca Alexandru.

Cazurile de infecție cu coronavirus sunt în creștere

Citește și  Până la 15 ani de închisoare, pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Între 11 și 17 septembrie, numărul cazurilor a ajuns la 11.226 de cazuri. Față de perioada precedentă, creșterea a fost semnificativă, respectiv de 4.055. În total, aproape 1000 de persoane infectate cu noul val de virus si sunt internate în prezent în spital.

blank